P.M. | 27. 2. 2024, 12:44

Nov preplah na britanskem dvoru: princ William v zadnjem trenutku odpovedal pomembne obveznosti

Profimedia

Kot so sporočili, so k temu botrovali "osebni razlogi".

Valižanski princ William se je prejšnji teden udeležil podelitve filmskih nagrad bafta in se srečal s filmskimi ustvarjalci in zvezdniki ter čestital dobitnikom nagrad. Pred spominsko slovesnostjo, ki jo bo vodila kraljica Camilla, pa je princ "zaradi osebnih razlogov" v zadnjem trenutku odstopil od branja na bogoslužju za očetovega bratranca v drugem kolenu, Konstantina II. grškega, zadnjega grškega kralja, je poročal Daily Mail. Ta je 10. januarja lani umrl v Atenah. Na slovesnosti, ki bo potekala na gradu Windsor, ne bo tudi kralja Karla III., ki se trenutno zdravi za rakom.

Profimedia

Karel III. sicer uradno še naprej opravlja svojo kraljevo vlogo, vendar so njegove obveznosti do nadaljnjega odpovedane. Na vseh prihajajočih dogodkih naj bi ga tako nadomeščali drugi člani družine, med katerimi sta v ospredju predvsem Camilla in prestolonaslednik William.

Slednji pa se sooča tudi z zdravstvenimi težavami svoje žene, princese Catherine, ki je morala v istem času kot kralj v začetku leta na njuno abdominalno operacijo, po kateri še vedno okreva. Glede na to, da je o trenutnem zdravstvenem stanju valižanske princese bolj malo znanega, je nenadna Williamova odpoved udeležbe povzročila velike skrbi na Otoku.

Profimedia

Ravno zaradi preplaha in zaskrbljenosti je Kensingtonska palača kasneje izdala uradno sporočila, da se princesa Catherine "dobro počuti". Dodali so, da 42-letna Kate okreva v družinskem domu v Adelaide Cottage v Windsorju.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec