Nova Lolita na Eipprovi že vabi na senčni vrt

Po novem franšiza

20. 7. 2020, 11:23 | Scena

              Na fotografiji je ekipa Lolite Eipprova (z leve): Primož Pivec, Meta Srnel, lastnica Kaval Group Dada Jerovšek, vodja nove Lolite Matej Horvat, Maja Humar in Andrej Mercina iz biroja Triiije in Jaša Mrevlje Pollak. (foto: Taja Košir Popovič) Taja Košir Popovič

Na fotografiji je ekipa Lolite Eipprova (z leve): Primož Pivec, Meta Srnel, lastnica Kaval Group Dada Jerovšek, vodja nove Lolite Matej Horvat, Maja Humar in Andrej Mercina iz biroja Triiije in Jaša Mrevlje Pollak.

Na Eipprovi ulici v Ljubljani se je odprla nova kavarna in slaščičarna Lolita. Goste že vabi na senčni vrt, s prihodom jeseni pa se bodo odprla še vrata v notranjost.

Lolita s tem postaja franšiza, njena sestra na Cankarjevem nabrežju pa ni več edina Lolita v Ljubljani.

Koncept novega lokala so skupaj zasnovali v arhitekturnem biroju Triiije in podjetju Kaval Group. Novi najemnik v prijazno ulico umirjene živahnosti prinaša svojstven koncept, preplet kreative in gostinstva. 

Andrej Mercina, biro Triiije: "Z novo Lolito dobivamo prostor prepleta kreativnih energij, kot ga pri nas še ne poznamo. Že naš osnovni tim, ki je z roko v roki ustvarjal koncept in podobo, krepko presega tradicionalne meje, saj gre za tesno sodelovanje konceptualne umetnosti in oblikovanja interierja. Poleg tega so z nami še ustvarjalec slaščic, barista in najizkušenejši gostinci, v nadaljevanju pa bomo k sodelovanju povabili še gostujoče slaščičarske chefe in druge kreativce."

Jeseni bo zaživela še notranjost, kjer trenutno poteka art in progress. Do konca poletja bo namreč, gostom na očeh, skupaj z birojem Triiije, svojo prostorsko intervencijo Lovers' Deal ustvarjal Jaša Mrevlje Pollak.

Lolita ima odslej tudi novo celostno podobo, avtor je grafični oblikovalec Ljubo Bratina in bo sčasoma označevala vse Lolite. Tudi originalno, na Cankarjevem nabrežju, ki bo kmalu doživela osvežitev.