16. 6. 2020, 10:24 | Vir: STA

Nova turistična ponudba v Sloveniji: Vinska degustacija v legendarnem letalu

Visit Ravno polje

Potem ko se je najmlajši turistični destinaciji Ravno polje, ki sta jo prvo leto razvijali občini Kidričevo in Starše, konec lanskega leta pridružila še občina Miklavž na Dravskem polju, se je še dodatno obogatila tudi ponudba. Te dni so ustvarili unikatno vinsko doživetje v legendarnem letalu DC9, ki stoji v letalskem centru v Skokah.
 

Kot je povedala oblikovalka omenjene turistične destinacije Sonja Breznik, podobne izkušnje v Sloveniji ni mogoče doživeti nikjer, v mariborskem letalskem centru pa ga odslej izvaja Društvo vinogradnikov Miklavž.

Letalo DC9

Štirideset let staro letalo DC9 v Letalskem centru Maribor v Skokah, neposredno ob mariborskem letališču, kot razstavni eksponat stoji že od leta 2012 in si ga je mogoče ogledati po predhodnem dogovoru.

"Novodobnemu turistu želimo ponuditi čim več novih doživetij ob povezovanju lokalne ponudbe, zato smo prišli na idejo o vinski degustaciji v letalu," novo ponudbo pojasnjuje Breznikova.

Vsak obiskovalec ob prihodu kupi simbolično letalsko vozovnico, ki jo pokaže ob vstopu v letalo, preden se odpravi na poskušino vin in razvajanje brbončič. Osnovno vinsko doživetje vključuje degustacijo penine in treh vrst vin ob pokušini domačih dobrot lokalnih ponudnikov, sicer pa se je mogoče dogovoriti tudi za degustacijo po meri in željah obiskovalcev.

Ti si bodo lahko ogledali tudi druga manjša letala in si hkrati privoščili panoramski let, skok v tandemu, akrobatski poleti ali polet z jadralnim letalom.

Turistični boni

V vseh treh občinah destinacije so sicer na voljo tudi manjše nočitvene zmogljivosti, ki jih bodo gostje lahko koristili tudi s turističnimi boni, prav tako gostom ponujajo več urejenih postajališč za avtodome.

Turistična destinacija Ravno polje je nastala konec leta 2018 s povezovanjem lokalnih ponudnikov občine Kidričevo in Starše in uradno stopila na trg v začetku leta 2019. Konec lanskega leta se ji je pridružila še občina Miklavž na Dravskem polju. Danes združuje več kot 40 ponudnikov in ponuja obiskovalcem pestro paleto doživetij za več dni daleč stran od mestnega vrveža.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.