5. 8. 2021, 08:23

Obama pripravlja zabavo za 60. rojstni dan – in seznam povabljenih je naravnost fascinanten

Profimedia

Nekdanji ameriški predsednik Barack Obama je imel sprva načrte za velikansko zabavo za 60. rojstni dan, ki ga bo čez prihajajoči vikend praznoval v svoji 11,5-milijonov dolarjev vredni hiši na otoku Martha's Vineyard. A zaradi burnih odzivov ljudi, je tiskovna predstavnica Obame Hanna Hankins povedala, da je načrt nekoliko spremenjen – a zato nič manj zvezdniški.

Obama in nekdanja prva dama Michelle Obama sta se tako zaradi koronavirusne različice delta odločila, da zmanjšata število gostov, ostajata pa hvaležna vsem, ki so želeli priti in pošiljajo čestitke od daleč. Obama je sicer imel rojstni dan včeraj, 4. avgusta.

Kopica impresivnih gostov

Obama je na zabavo na prostem uvodoma prvotno povabil okoli 700 gostov, zdaj so ta seznam povabljenih nekoliko oklestili -  govori se, da bo vseeno prišlo okoli 475 ljudi. Ob prihodu bodo gostje morali predstaviti potrdila o cepljenju ali negativne teste.

Kdo je ostal na seznamu povabljenih? Če držijo interne informacije, bodo na rojstni dan Obame med drugim prišli Oprah Winfrey, Stephen Spielberg, George Clooney, zelo verjetno pa tudi Jay-Z, Beyonce, Samuel L Jackson, George Lucas, Hillary Clinton, Michael Jordan in Paul McCartney.

Med povabljenimi je tudi Meghan, vojvodinja Susseška, ki ima ravno tako rojstni dan 4. avgusta (letos praznuje 40 let). V prihodnjih dneh pripravlja svojo lastno, sicer precej manjšo zabavo na dvorcu v Santa Barbari v Kaliforniji, kjer živita s Harryjem. Zabavo ji organizira Colin Cowie, ki sicer organizira vse dogodke za Oprah Winfrey.

Povabljen je bil tudi aktualni ameriški predsednik Joe Biden, ki pa se zabave ne bo udeležil, saj ima preveč posla z vodenjem države. Ob tem je Bela hiša sporočila, da se Biden že veseli skorajšnjega srečanja z Obamo v živo, da bosta skupaj nazdravila na njegov 60. rojstni dan.

Zelo verjetno se bosta zabave udeležili tudi hčerki Malia (23) in Sasha (20). Malia je v začetku poletja diplomirala na Harvardu, Malia pa študira na univerzi v Michiganu.

Brez daril, a veliko užitkov

Zakonca Obama bosta za zabavo plačala iz lastnega žepa (njuno premoženje ocenjujejo na okoli 135 milijonov dolarjev), gostom pa sta sporočila, da naj ne nosijo daril, ampak naj denar raje namenijo v dobrodelne namene, vključujoč v program fundacije Obama Foundation's Global Leadership, ki nove generacije temnopoltih žensk usmerja in uči za vodstvene položaje v domačih skupnostih.

Za hrano in pijačo bo poskrbelo 200-člansko osebje, načrtovana pa je tudi glasba v živo. Igrali jim bodo kar vrhunski grandžerji Pearl Jam, je pa sicer Barack Obama tudi sam sestavil svojo plejlisto za zabavo. Razkrili so, da gre za mešanico klasik (omenjena sta komada Doo Wop (That Thing) od Lauryn Hill in Holding Back the Years od Simply Red) in novejše glasbe (tu so omenili skladbe Jessija Wara in Little Simza).

Na voljo bo tudi lokalni frizer, da bodo gostje lahko brez skrbi dobili še zadnje popravke pričesk pred začetkom zabave.

Da bi ujeli pravi trenutek, so na HBO platformi ravno na Obamin rojstni dan ponudili prvi del dokumentarne trilogije Obama: In Pursuit of a More Perfect Union

Viri: STA, Chicago Tribune

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.