12. 9. 2021, 08:53 | Vir: STA

Občinstvo festivala za letošnjo slovensko popevko prepričala Raiven z Volkovi

profimedia

Veliko nagrado občinstva na festivalu Popevka 2021 je prejela skladba Volkovi izvajalke Raiven. Strokovna žirija je podelila pet nagrad. Veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti je prejel Gregor Ravnikar za skladbo Še ko te ni, te imam.

Na odru studia 1 Televizije Slovenija se je v soboto zvečer predstavilo 11 novih skladb, ki so se potegovale za naziv popevke leta. Ena od skladb je bila pred tem izločena iz tekmovalnega programa.

Izmed vseh je občinstvo najbolj prepričala Raiven, ki je za skladbo Volkovi prejela veliko nagrado občinstva Popevke 2021. Avtorica glasbe in besedila je Sara Briški Cirman, avtor priredbe pa Anže Rozman.

"Želim si poiskati kakšne zelo posebne besede, ampak tako kot ve vsak zmagovalec in vsakdo, ki je napisal pesem, ki izhaja iz neke ranljivosti, da so občutki neopisljivi ter da sem zelo hvaležna in zelo presenečena," je po zmagi povedala Raiven, kot so sporočili z RTV Slovenija.

Strokovno žirijo, ki je podelila pet nagrad, so sestavljali predsednica Eva Hren ter Eva Boto, Alja Kramar, Leon Oblak in Žiga Pirnat. Veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti je prejel Gregor Ravnik za skladbo Še ko te ni, te imam. Avtorja glasbe sta Marko Hrvatin in Mitja Bobič, avtor besedila Drago Mislej Mef, avtor priredbe pa Patrik Greblo.

Nagrado za najboljše besedilo je prejel Tomaž Hostnik za skladbo Podaril si mi svoje srce v izvedbi Vudlenderjev. Nagrado za najboljšo priredbo je prejel Aleš Avbelj za skladbo Še bolj prav, ki so jo izvedli Okustični. Nagrado za najboljšo interpretacijo in nagrado za mladega obetavnega avtorja ali izvajalca pa je prejela Veronika Kumar za avtorsko pesem Solzam.

Poleg omenjenih so se na festivalu predstavili še Balladero oziroma Dominik Bagola s pesmijo Marelice, Aleksandra Ilijevski & Goran Bojčevski kvartet sta zapela pesem Pusti Me, Uroš Buh pesem Blizu, Tomaž Hostnik je zapel pesem Če imel bi moč, Žiga Rustja se je predstavil s pesmijo Ko padeš, Lea Sirk pa z Zgodbo za dva.

Vse popevke so izvajalci odpeli v živo ob spremljavi revijskega orkestra RTV Slovenija pod dirigentskim vodstvom Patrika Grebla. Skozi festivalski večer je občinstvo pred televizijskimi in radijskimi sprejemniki popeljal Tilen Artač.

V uredništvu Razvedrilnega programa TV SLO je bila na predlog izborne strokovne komisije Popevke 2021 sprejeta odločitev, da se iz tekmovalnega programa festivala Popevka izloči ena od skladb, saj se je po naknadnem preverjanju ugotovilo, da za sodelovanje na festivalu Popevka 2021 ni izpolnjevala vseh zahtevanih pogojev, so še sporočili iz RTV Slovenija. Gre za pesem Pomladni večer, ki bi jo zapel Rok Ferengja.

Strokovna komisija je sicer sodelujoče skladbe izbrala izmed 113 prijavljenih.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.