12. 8. 2021, 06:30

Oboževalci prosijo za nižjo kazen za TikTokerja, ki je zaradi dvojnega uboja obsojen na 24 let zapora – kot razlog navajajo tudi, da je »preveč lušten za v zapor«

Profimedia
Oboževalci prosijo za nižjo kazen za TikTokerja, ki je zaradi dvojnega uboja obsojen na 24 let zapora – kot razlog navajajo tudi, da je »preveč lušten za v zapor« (foto: Profimedia)

Medtem se v novicah, za katere mnogi težko verjamejo, da so resnične, razvija zgodba o Cameronu Herrinu, 21-letnemu TikTok zvezdniku, ki je prejel 24 let zaporne kazni, ker je med cestnim dirkanjem na Floridi do smrti povozil mamo in njeno hčerko.

Cameron Herrin je imel na TikToku 2 milijona sledilcev – dovolj, da se je v tej množici našla skupina oboževalcev, ki zdaj poziva sodišče, da naj mu znižajo zaporno kazen.

Cameron je leta 2018 sodeloval v cestni dirki v Tampi na Floridi, med dirko pa je smrtno poškodoval 24-letno Jessico Reisinger-Raubenolt in njeno 20-mesečno hčerko Lillio, ko sta na križišču prečkali cesto.

Po poročanju tujih medijev je v trenutku nesreče Cameron vozil s hitrostjo 160 km/h, v preteklosti pa je že prejel številna opozorila policistov zaradi prehitre vožnje.

Aprila letos mu je sodišče za dvojni ubij prisodilo 24 let zaporne kazni, Cameron pa je medtem že umaknil vso vsebino iz svojih spletnih profilov. So pa zato nekateri njegovi oboževalci odprli peticijo, v kateri prosijo za »pravico za Herrina, ker je fant izgubil vse.« Peticijo je doslej podpisalo okoli 28.000 ljudi.

Profimedia

Raznorazne TikTok objave o Cameronu so sicer požele že preko 2,8 milijarde ogledov. Oboževalci objavljajo, kako Cameron med sojenjem joče in pije vodo. Med komentarji pa, da je šlo za nesrečo, da ni bilo naklepno in celo, da je »preveč lušten za v zapor« in da si »zasluži drugo priložnost«. Predvsem pravijo, da je kazen previsoka in da bi jo lahko znižali, saj bo sicer Cameronovo življenje popolnoma uničeno.

Seveda so tovrstni komentarji poželi nemalo kritik.

Celo Cameronova mama je za The Times povedala, da imajo njegovi oboževalci »nezdravo obsesijo« z njim in da je od obsodbe prejela kar nekaj strašljivih telefonskih klicev, bila zasledovana, vdrli pa so tudi v spletne račune njenega zaročenca.

@hannahkosh

#cameronherrin

♬ original sound - Hannah

@alphite

Credits: @wrlder , @charlieputh = W #cameronherrin

♬ original sound - Alphite

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.