Oboževalci Vojne zvezd v šotorih čakajo predpremiero v Los Angelesu

14. 12. 2019, 11:40 | Scena | Vir: STA

              Oboževalci Vojne zvezd v šotorih čakajo predpremiero v Los Angelesu (foto: profimedia) profimedia

Okoli 20 največjih oboževalcev znanstvenofantastične sage Vojna zvezd pred napovedano ponedeljkovo predpremiero zadnjega dela šotorijo pred hollywoodskim kinom Chinese Theatre. Organizatorji predvidevajo, da se bo število gorečih oboževalcev kmalu povzpelo do 150. Poleg iz ZDA med drugim prihajajo tudi iz Japonske in Velike Britanije.

Oboževalci se pred slovitim hollywoodskim kinom zbirajo že od četrtka zato, da bi bili med prvimi, ki si bodo v ponedeljek ogledali film prav na prizorišču, kjer je premiero leta 1977 dočakal prvi del Vojne zvezd v režiji Georgea Lucasa.

Čas si preganjajo z gledanjem Vojne zvezd

Veliki oboževalec Nicolas Johnson, ki pred kinom šotori s psom Cookiejem, je dejal, da ob prihodu nove Vojne zvezd enostavno pustiš čakati vse preostalo, podobno kot bi pričakoval otroka, odvetnica Shing Hwong iz San Francisa pa je s seboj na improvizirano taborjenje vzela kar računalnik, da bo ob čakanju na film lahko tudi delala na daljavo, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Čas oboževalci med drugim preganjajo z igranjem namiznih iger ter sestavljanjem lego kock, s seboj pa imajo tudi projektor, da si lahko predvajajo starejše dele Vojne zvezd in spremljajo aktualne epizode televizijske serije The Mandalorian, ki nastaja po sagi. V mrzlih nočeh se grejejo s spalnimi vrečami, nekateri pa upajo, da se jih bodo organizatorji premiere usmilili in jih morda v ponedeljek že kakšno uro pred dogodkom spustili v dvorano.

Pred dvemi desetletji na bulvarju čakali 42 dni

Oboževalci so v vrsti pred projekcijo Vojne zvezd prvič čakali pred dvema desetletjema, ob premieri filma Vojna zvezd: Epizoda I - Grozeča prikazen v Lucasovi režiji. Tedaj so kar 42 dni preživeli na hollywoodskem bulvarju, še navaja AFP. In ker je Vojna zvezd: Vzpon Skywalkerja v režiji J.J. Abramsa napovedan kot zaključni del sage, se seveda spodobi, da tradicijo tokrat ponovijo.

V filmu, ki ga je J.J. Abrams napisal, režiral in produciral, se vračajo igralci Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac in Lupita Nyong'o, v njem pa se bodo pojavili tudi zvezdniki izvirne trilogije Mark Hamill, Ian McDiarmid in Anthony Daniels. Poseben poklon so ustvarjalci filma pripravili pokojni igralki Carrie Fisher, ki je igrala princeso Leio, saj se bodo v filmu pojavili njeni zadnji preostali kadri, piše na spletni strani Koloseja, kjer slovensko premiero napovedujejo za 19. december.

Deveti del sage Vzpon Skywalkerja se dogaja leto dni po dogodkih iz filma Poslednji jedi.

Gledalce bo ponesel na poslednje epsko popotovanje v galaksijo daleč, daleč stran, kjer se bodo pojavile nove legende, še napovedujejo v Koloseju.