P.M. | 8. 3. 2023, 15:41

Obtožnica proti Severini zaradi nadlegovanja, grozi ji celo zapor

Instagram/Severina

Hrvaška pevska diva zadeve za zdaj še ni komentirala, v preteklosti je govorila tudi o zaroti proti njej.

Hrvaški mediji poročajo, da so na zagrebškem mestnem kazenskem sodišču potrdili obtožnico občinskega državnega tožilstva proti pevki Severini Vučković zaradi vsiljivega vedenja. Po obtožnici je pevka povzročila tesnobo in razburjenje Gordane Buljan Flander, zdaj že nekdanje direktorice Poliklinike za zaščito otrok in mladih v Zagrebu. Severini za kaznivo dejanje vsiljivega vedenja grozi do enega leta zapora, navaja Dnevnik.hr.

Kdo jo bo zastopal?

Obtožnica je bila septembra 2022 po seji obtožnega senata potrjena na kazenskem sodišču, novembra 2022 je bila dodeljena sodnici Božici Barlović, a prva obravnava še ni bila razpisana. Severinina odvetnica Jasminka Biloš je za omenjeni portal povedala, da za zdaj ni znano, kdo bo pevko zastopal v postopku. Njen dosedanji odvetnik Mate Matić je po Severininem sporu s sestro Marijano Popović že odpovedal sodelovanje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)

"Zadavila te bom"

Tožilstvo pop zvezdnici očita celo dve kaznivi dejanji vsiljivega vedenja. Po poročanju hrvaških medijev gre za primer, ko je pevka ravnateljici osnovne šole Ljiljani Klinger, ki jo je obiskoval njen sin, pošiljala SMS-e z žaljivo vsebino. Severina naj bi ji celo grozila z besedami: "Zadavila bi te z rokami, babura. Sedela boš in trepetala s pokrčenimi nogami, komaj čakam, da te aretirajo. Ti si smet." 

Gre res za zaroto proti njej?

Gre res za zaroto proti njej?

Žiga Živulovič jr./Bobo

Splitčanka je sicer v preteklosti, ko je z nekdanjim partnerjem srbskim poslovnežem Milanom Popovićem bila bitko za skrbništvo nad sinom Aleksandrom, javno spregovorila o domnevno neprofesionalnem in nezakonitem odnosu uslužbencev sinove šole in tudi centra za socialno delo. Izredni nadzor, ki ga je opravilo hrvaško ministrstvo za delo, pa je pokazalo več nepravilnosti pri njihovem delu. Tako Klingerjeva kot Buljan Flanderjeva sta na seznamu oseb, ki jih je Severina navedla kot del mreže, ki je delovala v korist Milana Popovića.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.