J. B. | 5. 2. 2023, 11:02

Od zavisti so si pulili lase: Damjan Murko brez dlake na jeziku obračunal z glasbenimi kolegi (in se še kako pohvalil)

osebni arhiv

Bil je ožigosan, trdi, in poudarja, da so v njem videli nekoga, ki jim krade prostor v medijih in celo na odrih.

Damjan Murko, tisti Štajerec, ki je nekoč prepeval, da je srečen, ker je moški, sam sebe pa označil kar za štajerskega slavčka, je razkril, da je bil na začetku svoje kariere deležen vse prej kot prijaznega odnosa s strani svojih glasbenih kolegov.

Stavili bi glavo, da do tega ne bo prišlo

"Bog ne daj, da bi v tistem času komu rekli, da sem jaz njihov glasbeni kolega. To bi bil začetek konca njihove kariere, da bi me kdo prišteval mednje. Ampak jim nič ne zamerim, no, skoraj nikomur," je za Novo povedal Damjan Murko. 

Youtube/Damjan Murko/posnetek zaslona

"Samo publika je naš razsodnik, ki loči zrnje od plev. Zato sem pa jaz tukaj in oni tam. Če bi vedeli, da se mi bodo danes poklonili, bi stavili glavo, da do tega nikoli ne bo prišlo. Sam lahko čisto vsakemu pogledam v oči in brez slabe vesti pokažem, kaj sem ustvaril. Ni pomembno to, komu je uspelo bolj in komu manj, ampak kako je komu uspelo, koliko žrtev je padlo in kdo je v vsem tem času preživel bitko za obstoj," je dodal Mariborčan.

Najbolj brane zgodbe v državi

Murko trdi, da ga kolegi dejansko nikdar niso sprejeli kot sebi enakega, prepričan pa je, da tudi zato, ker so bili nanj ljubosumni: "Ne samo da me sploh niso sprejeli, bil sem njihova mora, tudi zato, ker sem bil po njihovem mnenju mašilo slovenske glasbe, ki jim kradem prostor v medijih in celo na odrih, prepričani, da bi se na naslovnicah in v televizijskih oddajah pojavljati oni in ne jaz."

"Pozabljali pa so na to, da so me mediji vedno poiskali sami, zato ker nisem puhlica, ker sem zmeraj odlično prodajal naslovnice in so bile moje zgodbe najbolj brane v državi."

"Leta 2008 sem bil celo najbolj iskana medijska osebnost na spletu, moje pesmi so dosegale prva mesta na lestvicah. Nekdo, ki je imel vrhunski glasbeni talent, pa je sedel doma in si od zavisti pulil lase. Niti malo nimam zaradi tega slabe vesti. Mediji in občinstvo ste izbrali najboljše!" je Damjan Murko vnovič potrdil, da še kako ceni samega sebe ...

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.