14. 3. 2022, 13:30

Ojoj! Tožbo zoper Meghan Markle podpira tudi njen ožji član družine

Profimedia

Nekdanja pripadnica kraljeve družine se sooča z družinsko tožbo. 

Oče Meghan Markle je pripravljen pričati proti njej v sodni zadevi, ki jo je sprožila njena polsestra, je sporočil na YouTubu. 

77-letni Thomas Markle je dejal, da bi bil vesel, če bi se srečal s svojo odtujeno hčerko in njenim možem princem Harryjem, obenem pa jo je obtožil, da laže o svoji polsestri, poroča Daily Mail

Obrekovanje in laži

57-letna Samantha Markle toži Meghan zaradi obrekovanja in trdi, da je dala 'lažne in zlonamerne izjave' o njej med lanskim televizijskim intervjujem z Oprah Winfrey.

Odvetniki gospodične Markle še trdijo, da je vojvodinja lagala avtorjem knjige Finding Freedom, kontroverzne knjige o izstopu Sussexovih iz kraljevega življenja.

Gospod Markle je dejal, da verjame, da bi morala njegova najstarejša hči zmagati v zadevi, in razkril, da bi bil pripravljen pričati v njenem imenu.

68.000 evrov odškodnine

V tožbi, vloženi na Floridi, je gospodična Markle zahtevala dobrih 68.000 evrov odškodnine in zahtevala, da njena polsestra pokrije njene pravne stroške.

Trdila je, da je bilo 'obrekljivo', da je vojvodinja med intervjujem z Oprah namigovala, da je bila 'neznanka' svoji polsestri in da je odraščala kot 'edinka'.

Meghan je tudi obtožila, da je omalovaževala njunega očeta, da bi prikazala zavajajočo zgodbo o njenem življenju, in trdila, da je v knjigi Finding Freedom "objavljala in širila lažne in zlonamerne izjave".

Opravičilo Meghan

Novembra se je Meghan opravičila pritožbenemu sodišču, potem ko so bila razkrita elektronska sporočila, ki so bila v nasprotju s trditvijo, da ni sodelovala z avtorji Finding Freedom. Sporočila so pokazala, da je za knjigo poslala podrobnosti o Samanthi in njenem bratu Thomasu.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.