Okužbe s covidom-19 ustavile snemanje novega Jurskega parka

Več okužb v ekipi

9. 10. 2020, 11:48 | Scena | Vir: STA

              Okužbe s covidom-19 ustavile snemanje novega Jurskega parka (foto: profimedia) profimedia

Produkcijo najnovejšega filma v franšizi Jurski park so morali ustaviti, ker so na prizorišču snemanja potrdili več okužb s covidom-19. Sicer so bili testi po besedah režiserja Colina Treverrowa negativni, a so snemanje zaradi varnostnih protokolov vseeno ustavili za dva tedna. Film bo premiero doživel z enoletno zamudo, predvidoma junija 2022.

"Zjutraj so nam sporočili, da imamo nekaj pozitivnih testov na koronavirus na prizorišču Jurassic World: Dominion. Kmalu zatem so bili testi sicer negativni, a bomo zaradi varnostnih protokolov snemanje ustavili za dva tedna. Se kmalu vrnemo," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa Treverrow tvitnil v sredo in dodal sliko ujetega dinozavra, ki nosi masko.

Režiser dodatnih informacij, kdo naj bi bil okužen, ni posredoval, se je pa glavna igralka Bryce Dallas Howard na Instagramu zahvalila Treverrowu in njegovi ekipi, da so v ospredje postavili zdravje in varnost.

Ravno v torek je režiser oznanil, da bo premiera filma preložena na junij 2022, kar je leto kasneje, kot so prvotno načrtovali.

Koronavirusna pandemija je marca ustavila domala vse hollywoodske produkcije. V zadnjih tednih so z delom zopet začeli na več projektih, seveda z upoštevanjem omejevanja socialnih stikov in varnostnimi ukrepi.

V tretjem delu Jurskega sveta sta v glavnih vlogah zopet Bryce Dallas Howard in Chris Pratt. Poleg njiju bodo v filmu nastopili tudi Sam Neill, Laura Dern in Jeff Goldblum, zvezde prvotnega Jurskega parka iz leta 1993.