Olivia Newton-John z več kot 500 predmeti na dražbo za boj proti raku

Tudi obleko iz Briljantine

30. 10. 2019, 10:04 | Scena | Vir: STA

              Olivia Newton-John z več kot 500 predmeti na dražbo za boj proti raku (foto: profimedia) profimedia

V soboto bodo na dražbi avkcijske hiše Julien's Auctions na Beverly Hillsu ponudili več kot 500 predmetov, ki pripadajo igralki Olivii Newton-John. Med njimi bo tudi oprava, ki jo je nosila v slovitem glasbenem filmu Briljantina iz leta 1978, v katerem je nastopila ob boku Johna Travolte. Na dražbi zbrana sredstva bodo namenjena za boj proti raku.

Olivia Newton-John je na koncu filma Briljantina blestela v črnih pajkicah in črni usnjeni jakni. Ta oprava bo tudi v ospredju sobotne dražbe igralkinih predmetov. V avkcijski hiši pričakujejo, da bodo zanjo iztržili do 200.000 ameriških dolarjev. "Zadrga na hlačah se je pokvarila in zato so me morali zašiti vanje," se je prigode s snemanja spominjala danes 71-letna igralka.

Na dražbi bodo skupno ponudili kar 500 njenih predmetov, med njimi tudi izvirni scenarij za film Briljantina v režiji Randala Kleiserja, rožnato obleko, ki jo je Olivia Newton-John nosila na premieri filma v Los Angelesu, ter jakno Pink Ladies, ki jo je igralki poklonila filmska ekipa. Igralka je priznala, da je trajalo nekaj mesecev, da je izbrala predmete za dražbo, a je poudarila, da jo je vse skupaj zabavalo.

Na dražbi zbrana sredstva bo namenila centru za zdravljenje obolelih za rakom Olivia Newton-John Cancer Wellness and Research Centre, ki se nahaja v Avstraliji, poroča britanski The Guardian.

V Veliki Britaniji rojena igralka je namreč v Avstraliji odraščala. V začetku leta je javnosti sporočila, da je tretjič obolela za rakom dojke. Prvič se je rak pri njej pojavil leta 1992, nato je obolela še leta 2013, a je bolezen obakrat premagala.