9. 2. 2021, 14:22

Onkraj luže razburja najnovejši dokumentarec o pevki Britney Spears

profimedia

Dokumentarec New York Timesa, ki so ga v ZDA premierno predvajali ta vikend, zdaj pa je za ogled dostopen na Hulu, je naletel na burne odzive javnosti. Številni zahtevajo, da pristojni vzamejo pod drobnogled skrbništvo nad njenim premoženjem in zdravjem, ki traja vse od leta 2008.

Dokumentarec Framing Britney Spears prikazuje trpko življenje zvezdnice, ki je čez noč zaslovela najprej kot otroška pevka, nato pa že kot najstnica prodala na milijone plošč. Veliko prezgodaj ji tako ni bil prihranjen neprijetni svet zvezdništva, skupaj s paparaci, ki so prežali na vsak njen korak.

Ko je Britney klonila pod negativnim pritiskom javnosti, ki ga je silna medijska aparatura v iskanju senzacij neprestano podžigala, kar je rezultiralo v javni izbruh zvezdnice, ko si je ta pred bliskavicami obrila lase, je nadzor nad njenim življenjem prevzel njen oče Jamie Spears.

Od takrat naprej je Britney pod nadzorom vseh tistih, ki so dejansko tudi na plačilni listi (z njenim ambicioznim očetom vred), njene prošnje po osamosvojitvi pa vedno znova naletijo na gluha ušesa, četudi je več kot jasno, da gre za visoko funkcionalno osebo (ki je tekom minulih let še naprej nastopala, izdajala nove pesmi in svojo prisebnost med drugim dokazovala tudi z bojem proti skrbništvu).

Gibanje #FreeBritney, ki so ga pred dvemi leti zagnali njeni oboževalci, je s tem dokumentarnim filmom zagotovo še pridobilo tako na verodostojnosti kot množičnosti.

Dokumentarec si lahko ogledate tudi na tej spletni povezavi: britneyspearsmedia

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.