6. 6. 2020, 22:36 | Vir: STA

Organizatorji največjega brezplačnega festivala v Evropi so se prilagodili koronavirusu

profimedia

Tradicionalni festival Donauinselfest se prilagaja trenutni epidemiološki situaciji. Tako se bo v letošnji izdaji iz največjega brezplačnega festivala na prostem v Evropi, ki je lani privabil okoli 2,7 milijona obiskovalcev, prelevil v najdaljšega. Kar 80 dni bo dvonadstropni avtobus vozil po Dunaju in v vsa okrožja pripeljal 240 koncertov.

Sicer tridnevni Donauinselfest bo letos potekal med 1. julijem in 18. septembrom v formatu poletne turneje s številnimi nastopajočimi. Veliki zaključek festivala pa bodo 19. in 20. septembra zaznamovali trije koncerti na otoku na Donavi, ki bodo potekali ob upoštevanju predpisov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, zato bodo na njih sprejeli največ 1250 obiskovalcev. Srečne dobitnike vstopnic bodo izžrebali tekom poletja.

"Z Donauinselfestom bomo naše obiskovalce obiskali doma ali v službi," je dejala dunajska mestna svetnica Barbara Novak. Poudarila je, da je festival za oboževalce, številne domače umetnike in za dunajska podjetja prepomemben, da bi ga lahko letos izpustili.

Tako se bo kar 80 dni dvonadstropni avtobus ustavljal na dunajskih ulicah in trgih ter v parkih, kjer bodo organizatorji priredili 240 koncertov. Seznam izključno avstrijskih nastopajočih bo objavljen 1. julija, natančen program in trasa avtobusa pa bosta najavljena sproti, saj želijo organizatorji tako preprečiti množično zbiranje.

Skupini, ki bo skrbela za varnost, so dodali tudi strokovnjake za covid-19, ki bodo bdeli nad doslednim upoštevanjem varnostnih predpisov, so sporočili s predstavništva mesta Dunaj v Ljubljani Eurocomm PR.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.