Oskarjevka Regina King bo na filmu upodobila prvo temnopolto članico ameriškega kongresa

20. 2. 2021, 09:14 | Scena | Vir: STA

              Oskarjevka Regina King bo na filmu upodobila prvo temnopolto članico ameriškega kongresa (foto: profimedia) profimedia

Ameriška igralka Regina King bo producentka biografskega filma Shirley, o prvi ženski, ki je kandidirala za predsednico ZDA. V filmu režiserja Johna Ridleyja bo tudi upodobila temnopolto Shirley Chisholm, ki je leta 1968 postala prva temnopolta članica ameriškega kongresa in se leta 1972 odločila za predsedniško kandidaturo pri demokratih.

Z oskarjem nagrajeni režiser Ridley se podpisuje tudi pod scenarij biografskega filma, ki ga bodo po pisanju filmske revije Variety začeli snemati konec leta.

Filmska zgodba bo spremljala predsedniško kampanjo Shirley Chisholm iz leta 1972, ki velja za prelomen zgodovinski trenutek. Film bo po pisanju Variety ponudil intimni zakulisni portret ene najbolj revolucionarnih političnih vodij 20. stoletja.

Oskarjevka Regina King je izpostavila neustrašno odločnost Shirley Chisholm, s katero je nagovarjala številne ljudi in ki jo želijo predstaviti tudi prihajajočim generacijam. Obenem se veseli, da bo lahko deset let dolgo pot Shirley prikazala v sodelovanja s prijateljem in mentorjem Ridleyjem ter produkcijsko hišo Participant, pod okriljem katere film nastaja.