29. 6. 2020, 17:50

Osmošolec Ul ’na izi’ iz YouTube učilnice do knjige s pravili slovnice

Na izi Press

Od prvega filmčka 'Slova na izi' iz domače učilnice do čisto prave knjige s pravili slovenske slovnice v vsega dveh mesecih!

YouTube kanal SLOVA NA IZI, kjer 'osmar' Ul Zorc Rupnik 'NA IZI' razlaga slovensko slovnico, je vsekakor nekaj posebnega, saj se učne vsebine le redko tako dobro zapišejo pri ljudeh, da so po vsega dveh mesecih deležne tolikšne pozornosti tako s strani medijev kot tudi tistih, katerim so namenjene – učiteljev in učencev. Oziroma obratno.

No, ilustrativno: skoraj 1000 naročnikov že ima kanal SLOVA NA IZI in preko 80.000 ogledov!

A tu se simpatični mladenič ni ustavil, kvečjemu nasprotno, pred nekaj dnevi je začel z razlagami že drugega predmeta – matematike.

Ja, zaživel je tudi YouTube kanal MATA NA IZI. Z otvoritvenima video posnetkoma se je lotil kar poštenega zalogaja: SKLEPNEGA oziroma KRIŽNEGA računa z razlago PREMEGA in OBRATNEGA SORAZMERJA! Glede na odzive bo tudi ta kanal lepo sprejet, kar niti ne preseneča.

Kar preseneča, pa je, da je Ul pri svojih 13 letih AVTOR čisto pravega in zaresnega učnega pripomočka, Brošure SLOVA NA IZI, v kateri je združil oziroma strnil povzetke vseh svojih video razlag. Brošura na zavidljivih 24 straneh (s trdo ali mehko platnico) je, kot pravi sam, drugi korak, dopolnitev k usvajanju znanja s SLOVO NA IZI.

Pripravil je celo NAVODILA, in sicer:

Šele po ogledu filmčka poišči v tem povzetku zapis o slovničnem pravilu in ga preberi. Če se ti zdi zapis v povzetku popolnoma razumljiv, si na dobri poti, če ne, si filmček oglej še enkrat. Ko ti bo oboje – filmček in zapis – popolnoma razumljivo, je prvi korak opravljen. Ogled filmčka in zapisa ponovi v roku 24 ur in v 48 urah še enkrat. Verjemi, tako usvojeno znanje ne bo nikoli izpuhtelo!

Vso srečo! Ul

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.