Alma Rahne | 17. 5. 2024, 10:06

Zvezdnica, ki smo jo gledali na nacionalki, za Metropolitan: "Veliko težje se mi bo ločiti ..."

Primark

Nekoč je v priljubljeni modni trgovini kupovala obleke, danes pa je obraz mednarodne blagovne znamke. S špansko zvezdnico Paolo Echeverria smo se pogovarjali o modi, materinstvu in vlogi, ki je zaznamovala njeno igralsko kariero.

Igralka Paola Echeverria, ki je zaslovela z vlogo v španski TV-uspešnici Velvet (Modna hiša Velvet), ki smo jo lahko spremljali tudi na Televiziji Slovenija leta 2016, je znova postala obraz nove kampanje za modno znamko Primark. Echeverria je namreč dolga leta zvesta stranka Primarka, kar nam je zaupala tudi v pogovoru za Metropolitan.

Zaradi njene elegance in pristnega čuta za stil ni presenetljivo, da so jo izbrali za obraz nove kolekcije, ki ponuja oblačila za prosti čas, elegantne kose in nepogrešljive modne dodatke.

V intervjuju je z nami delila svoje poglede na modo, kako ji kot mami dveh otrok (hčerko ima iz prvega zakona s pevcem Davidom Bustamantejem, mlajšega sina Mikija pa s trenutnim partnerjem Miguelom Torresom) uspe usklajevati materinstvo in kariero. Seveda pa nisva mogli mimo njene markantne vloge šivilje kreacij visoke mode Ane v seriji Velvet, s katero je dosegla največjo prepoznavnost in slavo. Naključje ali usoda, ampak vse se vrti okrog mode ...

Postali ste obraz nove kolekcije za modno znamko Primak. Čestitke. Kako se vam je sploh uspelo dogovoriti za sodelovanje?

Hvala! Resnica je takšna, da sem bila redna obiskovalka trgovine Primark na ulici Gran Vía v Madridu, zato sem poznala slavna Primarkova dekleta iz Španije. Všeč mi je blagovna znamka, všeč mi je koncept, in odkar tesno sodelujem z njimi, obožujem ljudi, ki delajo v podjetju. To je neverjetna ekipa!

Kateri je vaš najljubši modni kos iz nove kolekcije pomlad-poletje 2024?

Čisto vsi so mi všeč! Če bi morala izbrati samo en modni kos, bi verjetno izbrala črno obleko z volančki.

Primark

Kateri modni kos bo obvezen v vaši omari v naslednji sezoni?

Obleka iz lana, tako s kratkimi kot z dolgimi hlačami, je osnovni kos garderobe.

Kakšen je vaš modni slog? Kako bi ga opisali?

Nimam posebej izoblikovanega specifičnega sloga, prilagajam se modi, svojemu razpoloženju in svojim dejavnostim. Torej je odvisno od obdobja!

Kaj naredite z oblačili, ki jih ne nosite več?

Imam najstniško hčer, ki na srečo nosi isto velikost oblačil in čevljev kot jaz. Veliko stvari tako ostane njej. Poleg tega imam še dve nečakinji, prijateljice ... in pogosto tudi doniram veliko oblačil, bodisi ljudem, ki jih potrebujejo, bodisi dobrodelnim organizacijam, ki jih lahko izkoristijo na dobrodelnih dogodkih.

Bi rekli, da imate pri izbiri oblačil drzen slog?

(Smeh) Ja, mislim, da imam za to dobro oko.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ᴘᴀᴜʟᴀ ᴇᴄʜᴇᴠᴀʀʀɪᴀ (@pau_eche)

Moda se vrača, to zagotovo drži. Ali vaša otroka nosita kakšno oblačilo, ki ste ga vi pred leti že nosili, pa zdaj spet postaja aktualno?

Ne samo moja hčerka, tudi sama pogosto posegam po starih oblačilih, in starejša so, bolj so mi všeč.

Kaj je tista nujna stvar v kovčku za poletni dopust?

Kopalke, sandali in lahkotne obleke.

Za ženske velja, da smo obsedene s čevlji s peto in torbicami. Česa je pri vas največ v omari?
 
Mislim, da torbice pri meni prepričljivo zmagajo, saj so moja strast!

Najbolj drzen stajling, ki ste ga kadarkoli nosili in v katerem ste se počutili najbolj ženstveno?

Ne bi znala točno določiti, kateri je bil najbolj drzen, vendar nimam težav biti drzna. Zlasti v oddaji Got Talent si dovolim veliko igranja z oblekami in radi tvegamo. Kar se tiče oblek, v katerih sem se počutila najbolj ženstveno, bi rekla, da so to verjetno nekatere obleke, ki jih nosim na svečanih prireditvah in se v njih počutim kot princesa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ᴘᴀᴜʟᴀ ᴇᴄʜᴇᴠᴀʀʀɪᴀ (@pau_eche)

Ste bili med odraščanjem upornica, kar se tiče oblačil? Ste nosili kakšno oblačilo, ki ga vaši starši niso odobravali?

Ne, vedno sem upoštevala mamino mnenje, menim, da so njeni pogledi najbolj iskreni, vedno sem ji zaupala.

Ali se kot modna vplivnica čutite dolžno slediti trendom?

Nobene obveznosti ni, rekla bi, da gre za strast. Če vam je všeč moda, potem vam spremljanje ni obvezujoče.

Ali čutite odgovornost, da s svojimi oblekami narekujete modo in trende za mlade?

Vsekakor. Slog vsake osebe je zelo osebna zadeva. Druga stvar je, če mi sledi nekdo, ki mu je moj slog všeč.

Imate dva prekrasna otroka. Ali je težko usklajevati materinstvo in kariero?

No, včasih imam občutek, da nisem stoodstotno prisotna nikjer, niti ko sem z njima, ker mi občutek odgovornosti pravi, da bi morala delati nekaj za službo. Ko sem v službi, pa mi srce pravi, da bi morala biti s svojima otrokoma. Predvidevam, da je to občutek, s katerim se sooča vsaka mama.

Pri 31 letih ste dobili hčerko Daniello, pri 43 pa sina Mikija mlajšega. Kako ste doživljali materinstvo takrat in kako ga doživljate zdaj?

Če se malo navežem na prejšnje vprašanje. Ko je Daniella dopolnila leto dni, sem začela snemati eno serijo za drugo. Pri Mikiju, ki je ravno dopolnil tri leta, se še vedno ne počutim sposobna, da bi za toliko ur 'izginila' od doma, kot zahteva snemanje serije ali filma. Zdaj začenjam razmišljati o tem, vendar mi bo veliko težje se ločiti od njega. Pri 43 letih so prioriteta druge stvari.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ᴘᴀᴜʟᴀ ᴇᴄʜᴇᴠᴀʀʀɪᴀ (@pau_eche)

V medijih nenehno spremljamo, kako so igralke zaradi svojega fizičnega videza izpostavljene zelo ostrim kritikam. Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Ne le igralke, vsaka ženska. Razlika je v tem, da smo me, pevke ali voditeljice nasploh bolj izpostavljene. Žal pa so v večji ali manjši meri vse ženske izpostavljene tovrstnim komentarjem že od rojstva.

Videti ste zelo mladostno. Kako skrbite za svoj videz? V čem je skrivnost vaše lepote?

Hvala! Vsaj štiri ali pet dni na teden se ukvarjam s športom, enkrat na teden si privoščim limfno drenažno masažo in vsak dan tečem za triletnim otrokom! (nasmeh)

Primark

Poleg kariere modela ste tudi zelo priznana igralka. Serija Velvet, ki jo lahko gledamo tudi na Netflixu, je poskrbela, da ste postali svetovno prepoznavni. Zanimivo, da je tudi vaša vloga povezana z modo ... Kaj vam je ta vloga še dala?

Serija Velvet je bila ena tistih čudežev, ki pridejo v tvoje življenje, že od prve minute pa veš, da ti bo pomenila veliko. To mi je bilo povsem jasno. Ana je bila čudovit lik.

Z igralcem Miguelom Ángelom Silvestrom sta imela v seriji Velvet odlično kemijo pred kamerami. Kako je bilo sodelovati z njim? Kakšen je, ko kamere ugasnejo?

On je izjemen človek, obožujem ga, rada se imava kot brat in sestra. Bila sva skupaj veliko dni, mnogo ur, in nikoli ni bilo niti najmanjšega trenja med nama.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miguel Angel Silvestre (@miguelangelsilvestre)

Nič se ni zgodilo čez noč. Kaj je bila vaša največja žrtev, da ste danes tu, kjer ste?

Morala sem zapustiti svojo domovino, provinco Asturijo in svojo vas Candás, svojo družino in prijatelje ... Ampak v srcu sem vedela, da jih nikoli nisem zapustila, le manj jih videvam. Dejansko je to že moja četrta kolekcija s Primarkom, v vseh štirih pa je bil del namenjen moji vasi in vsem, ki so tam.

Je na vašem seznamu želja ostalo še kaj, česar niste uresničili?

Želim verjeti, da moram opraviti še veliko stvari in da najboljše šele prihaja!

 

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave