R.S. | 27. 3. 2022, 17:00

Parni Valjak prvič nastopil brez pokojnega pevca: 'Aki bo živel večno'

Aki Rahimovski je umrl 22. januarja.

Bobo

Koncert so obiskali tudi številni Slovenci, ki so bili nad videnim navdušeni. 

V Areni Zagreb so člani skupine Parni valjak skupaj s številnimi glasbenimi prijatelji priredili koncert v spomin na pokojnega Akija Rahimovskega. To je bil prvi nastop za skupino po njegovi smrti januarja. Na koncertu so nastopili Hus Hasanefendić, Akijev sin Kiki Rahimovski, Pero Galić, Massimo, Filip Rudan, Nina Badrić in drugi.

Na koncertu tudi Slovenci

S polurno zamudo v polni zagrebški Areni se je začel koncert Parnega valjaka 'Aki in prijatelji'. Že ob prvih taktih skladbe se je zaslišal bučen aplavz občinstva. Številni oboževalci so prišli celo iz Slovenije.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KoncertiNet (@koncertinet)

S petjem Akijeve pesmi Za malo nežnosti so se člani zasedbe takoj na začetku poklonili pokojnemu prijatelju, med petjem pa so bile njegove fotografije prikazane na zaslonu.

"Pravijo, da ljudje živijo, dokler živijo spomini nanj. Mislim, da bo Aki živel večno. Naj mi ljudje oprostijo še eno pesem spomina," je dejal Hus in zapel pesem Moje zastave. "Najlepša hvala. Ta koncert mora biti praznovanje in spomin na življenje, ki ga je imel le malokdo," je še dodal. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Večernji list (@vecernji.list)

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.