Paul Dano bo zaigral v delno avtobiografskem filmu Stevena Spielberga

12. 4. 2021, 10:16 | Scena | Vir: STA

              Paul Dano bo zaigral v delno avtobiografskem filmu Stevena Spielberga (foto: Profimedia) Profimedia

Ameriški igralec Paul Dano bo zaigral v filmu Stevena Spielberga, ki ga bo tokrat posnel po resničnih dogodkih in bo delno avtobiografski. Dano bo v filmu o Spielbergovi družini upodobil Stevenovega očeta Arnolda. Ob njem bosta v glavnih vlogah nastopila še Michelle Williams in Seth Rogen.

Film bo prikazal Spielbergovo otroštvo v Arizoni na koncu 50. in v začetku 60. let minulega stoletja, pri čemer si bodo ustvarjalci vzeli precej svobode in ne bodo togo sledili Spielbergovi življenjski poti. Michelle Williams bo nastopila v vlogi režiserjeve matere, medtem ko bo Rogen upodobil njegovega najljubšega strica, piše Variety.

Preostali del igralske zasedbe bodo v glavnem sestavljali igralci različnih starosti, vključno z igralcem, ki naj bi upodobil Spielberga, čeprav se lik ne bo imenovan Steven.

Po pisanju Variety še ni povsem jasno, kolikšen del filma bo povsem avtobiografski, je pa bilo omenjeno obdobje mladostništva za danes slavnega režiserja eno težjih, saj sta se takrat njegova starša ločevala.

Spielberg je scenarij spisal skupaj s Tonyjem Kushnerjem, s katerim tudi sicer redno sodeluje. Film naj bi začeli snemati letos poleti, v kine pa naj bi prišel prihodnje leto.