18. 11. 2016, 09:38 | Vir: STA

Peter Gabriel, Johnny Depp in Tom Morello podprli kampanjo The Voice Project za osvoboditev zaprtih umetnikov!

profimedia

Nekaj zvezdnikov, med njimi Peter Gabriel, Johnny Depp in Tom Morello, je podprlo kampanjo The Voice Project za osvoboditev zaprtih umetnikov.

Podobe zvezdnikov so odtisnjene na majicah z imeni zaprtih umetnikov, okoli vratu imajo table z informacijami o kaznih, majice pa krasi še poziv k osvoboditvi umetnikov ter slogan: "Umetnost ni zločin!"

Majica s podobo Gabriela poziva k osvoboditvi švedske novinarke eritrejskega rodu Dawit Isaak, ki je politična zapornica od leta 2001, Depp pa podpira osvoboditev ukrajinskega filmarja Olega Sentsova, ki so ga lani obtožili terorizma.

Morello, znan kot član zasedbe Rage Against the Machine, podpira tajskega kantavtorja Toma Dundeeja, ki so ga leta 2013 obsodili zaradi kritike oblasti, Nadežda Tolokonnikova iz punk skupine Pussy Riot, ki je prav tako nekaj časa preživela v ruskem zaporu, pa podpira osvoboditev kurdske glasbenice Nudem Durak, je pisala francoska tiskovna agencija AFP.

Hunter Heaney, soustanovitelj in izvršni direktor The Voice Project, je pojasnil, da ima pobuda dva cilja - osveščati o po krivem zaprtih umetnikih in hkrati zbrati denar za skupino, ki se bori za svobodo izražanja. Verjame, da lahko večja pozornost svetovne javnosti pripomore k temu, da z zaporniki ravnajo bolje in jih ne ustrahujejo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.