Uredništvo | 29. 11. 2023, 12:21

Petra Kerčmar ponosna na sina Aljaža: "Srečna, da je šel v te vode!" (Poglejte, s čim se ukvarja)

Voditeljica in novinarka Petra Kerčmar je v pogovoru z novinarsko kolegico Urško Pirš odprla srce in sogovornici zaupala, kako zelo je ponosna na svojega 16-letnega Aljaža. 

Petro Kerčmar kot voditeljico in novinarko, ki nas že dolga leta pozdravlja s televizijskih ekranov, poznamo vsi. Le malo je bilo premorov v njeni karieri, eden izmed njih je bil takrat, ko je na svet prišel sin Aljaž, ki ga ima z nekdanjim partnerjem Urošem Slakom. Verjeli ali ne, Aljaž ima danes že 16 let in njegova mama o njem govori s prav posebnim žarom. Pravi, da imata lep in prijateljski odnos.

"Tako sem ponosna, da nama je z Urošem uspelo oblikovati tako lepo osebnost, tako čustveno, lepo. Sploh ni tak tipičen najstnik, ampak je tak empatičen najstnik, vse ga zanima, kako se počutim ... Neizmerno sem ponosna in moram reči, da to nama je res uspelo. Zanimajo ga kmetija, narava, bio prehrana, skratka, vse tisto, kar je povezano z naravo, tako da sva res srečna, da je šel v te vode," pripoveduje sogovornici Urški Pirš v podkastu Greenroom. 

Ko pripoveduje o svojem sinu, se Petra Kerčmar posebej razneži.

Ko pripoveduje o svojem sinu, se Petra Kerčmar posebej razneži.

Uredništvo

Ob tem se gostiteljica spomni Aljaževega 12. rojstnega dne, ko si ni - kot njegovi vrstniki - zaželel najnovejšega telefona ali tablice, pač pa - traktor! "In je dobil traktor. Še zdaj ga ima. No, saj zdaj ima tudi telefon in druge stvari (smeh). Ampak ja, traktor je bil. Nikoli ne bom pozabila, kako je bil vesel," pravi Kerčmarjeva in doda, da ima Aljaž ta traktor še danes in mu je v veliko pomoč pri opravljanju kmetijskih del. 

Poleg šole, ki jo obiskuje v Novem mestu, njegov čas zapolnjujejo številne domače živali in nekaj njihovih produktov najde pot iz Dolenjske tudi v Ljubljano. "Z Urošem malo oskrbujeva tudi POP TV z jajčki," simpatično pripomni Petra Kerčmar, ki s svojim nekdanjim partnerjem kljub razhodu ohranja lep odnos

Skupaj hodijo na izlete in skupaj (v krogu tudi drugih družinskih članov) preživijo vse praznike. Družina je izjemno simpatični voditeljici izredno pomembna. Pravi, da v življenju nima kakšnih večjih želja. Želi si, da bo njena družina dobro, da jih bodo razveseljevale malenkosti, ki bogatijo vsakdanje življenje, da bodo še naprej tako povezani.

Uredništvo

"Kaj pa ljubezen?" jo povpraša gostiteljica. Odgovor je zelo kratek in jedrnat: "Sama sebi sem ta hip zelo dovolj." A ljubezni v njenem življenju ne manjka, zelo je povezana tudi s sestrama in nečaki. Posebej ji je srce ukradel skoraj 3-letni Žak, s katerim sta velika prijatelja, saj ga je - ko je bil dojenček - precej pazila.

"Ko pridem domov, je takoj objem – Peta, Peta. Tako je srčkan, jaz sem ga skoraj posvojila. Se tudi z njegovo sestrico Lizo dobro razumeva, samo Liza je že malo večja," pripoveduje razneženo Petra Kerčmar, ki je v podkastu z voditeljico spregovorila tudi o tem, da opravlja zanjo sanjski poklic, o spominih na Matjaža Tanka in še marsičem.

Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete spodaj.

Še naprej spremljajte Metropolitan.si, saj kmalu prihaja nov podkast Greenroom.