24. 5. 2021, 19:59 | Vir: STA

Pevec italijanskih zmagovalcev Evrovizije negativen na testiranju za mamila

Profimedia

Damiano David, pevec italijanske rockovske skupine Maneskin, ki je zmagala na letošnji Evroviziji, je bil negativen na testiranju za mamila, so danes sporočili organizatorji tekmovanja. Po nekaterih posnetkih so nanj namreč padli sumi, da je med čakanjem na rezultate nedeljskega finalnega nastopa vdihaval kokain.

Evropska radiodifuzna zveza (EBU), ki ima sedež v Ženevi, je danes sporočila, da je David testiranje na prisotnost drog prostovoljno opravil danes. Test pa je bil negativen, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočili iz EBU.

Pevec Maneskina se je znašel sredi sumov, da je užival kokain, ko ga je kamera ujela, kako se sklanja nad mizo. Sam je nato na novinarski konferenci pojasnil, da je kitarist Thomas Raggi razbil kozarec in da je pobiral ostanke. "Ne jemljem mamil," je zatrdil.

Tudi v EBU so danes zagotovili, da "v Green Roomu ni bilo nobenega uživanja mamil in zadeva je zaključena". Izrazili so tudi obžalovanje, da so te "lažne novice" zasenčile izid tega tekmovanja.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.