Pevec skupine Iron Maiden Bruce Dickinson bo izdal avtobiografijo

31. 7. 2017, 11:50 | Scena | Vir: STA

              Pevec skupine Iron Maiden Bruce Dickinson bo izdal avtobiografijo (foto: profimedia) profimedia

Dickinson, pevec priljubljene heavy metal skupine Iron Maiden, bo izdal avtobiografijo What Does This Button Do? Knjiga, ki bo izšla 17. oktobra pri založbi Harper Collins, bo vsebovala Dickinsonove spomine, ki jih je zbral v sedmih zvezkih, piše glasbeni portal Teamrock.

Pri založbi so avtorja označili za resničnega polihistorja, pilota, kapitana, podjetnika, scenarista, pisatelja, radijskega voditelja, televizijskega igralca, spretnega govornika in pivovarja. Nedavno je s skupino najavil novo znamko piva, ki jo snujejo s pivovarno Robinsons Brewery, piše Teamrock.

V avtobiografskem delu Dickinson opisuje svoje več kot 30-letno delovanje v skupini Iron Maiden, mladostniška leta, otroštvo znotraj ekscentričnega britanskega sistema kot tudi svoj zdajšnji boj z rakom na jeziku, so zapisali pri založbi. Delo, kot so dodali, prinaša drzno, iskreno, inteligentno in zabavno branje.

Pevec, ki bo prihodnji petek praznoval 59 let, se je skupini Iron Maiden pridružil leta 1981. Prav on je skupino s svojim samoniklim stilom in razpoznavnim glasom pripeljal na vrh takratne rock-metal glasbene scene.

Britanski band, ki ga je leta 1975 ustanovil basist Steve Harris, in je poimenovan po srednjeveški mučilni napravi, se je sicer uveljavil z mračno glasbeno tematiko in besedili, k prepoznavnosti je doprinesla tudi njihova strašljiva maskota, poimenovana Eddie.

Leta 1980 so posneli svoj prvi album Iron Maiden in z njim nemudoma osvojili vrhove angleških glasbenih lestvic, nato pa so vsako leto zapored do leta 1985 izdali novega - Killers, The number of the beast, Piece of mind, Powerslave. Njihov tretji album, The number of the beast, in pozneje še Powerslave sta zaslovela kot dva izmed najvplivnejših rock albumov tistega časa in skupini prinesla svetovno slavo. Člani skupine so z vsakim novim studijskim albumom - skupaj so jih izdali 16 - nadgrajevali svoj prepoznavni stil.