A. R. | 20. 11. 2023, 11:02

Znana Slovenka odkrito: "Ljubezen ni dovolj za srečen zakon"

Nekoč izjemno priljubljena pevka Pika Božič je v našem podkastu Greenroom med drugim spregovorila tudi o ljubezni in kaj je po njenem mnenju ključno za uspešen zakon.

Pika Božič, poročena Slapar, je v 90. letih s svojim stasom in glasom burila domišljijo marsikateremu fantu. Pred leti se je umaknila iz medijev in se posvetila predvsem družinskemu življenju in še naprej gradila svojo kariero, a v drugih vodah. V najnovejšem podkastu Greenroom sta z voditeljico Urško Pirš obdelali marsikatero zanimivo temo, med drugim je tudi razkrila, ali je ljubezen res najpomembnejša sestavina za srečen zakon.

Življenje v dvoje

"Če želiš imeti v zakonu ljubezen, eno od sestavin, potem recimo samo ljubezen ni dovolj za srečen zakon. Ljubezen je dovolj za ljubezensko zgodbo, ne za življenjsko zgodbo. Za življenjsko zgodbo, kot je pa recimo zakon, pa rabiš en kup drugih stvari," meni Božič Slaparjeva, ki ob tem poudari, da je ljubezen pomembna, a ni dovolj za uspešen in srečen zakon.

"Zelo je (ljubezen) pomembna, ampak mogoče je drugačna, malo drugačna je ... Ti se s človekom postaraš, ti greš s človekom skozi težke preizkušnje v življenju, izgube staršev, smrti staršev, padce, vzpone, skozi vse in ta človek ni nujno tisti, v katerega si tako na smrtno zaljubljen. Tako da srečen zakon, mislim, da je stvar vrednot, prioritet."

Pika Božič je v podkastu Greenroom spregovorila tudi o zakonski sreči.

Pika Božič je v podkastu Greenroom spregovorila tudi o zakonski sreči.

Uredništvo

Življenjski moto

V daljšem pogovoru se je spomnila tudi svoje babice, ki je večkrat uresničila kakšno noro idejo in ji sešila unikatno obleko za nastop. Svojo kreativnost, kot pravi, je nedvomno podedovala po njej in mami, ki se ukvarja z arhitekturo. Pomembno vlogo v njenem življenju pa je imel tudi dedek, ki je bil po njenih besedah zelo karizmatičen.

"Vedno je govoril: 'V življenju je vredno samo to, kar drugemu dobrega narediš.' To je nek tak stavek, ki danes pomoje sploh ne pade na nobena plodna tla. To mi je zanimivo in mi je žal, da je tako. Ker vem, da njegova dejanja, so bila res v resnici taka. In jaz se trudim ta stavek nekako vseeno živeti, kakor se da v temu realnem sodobnem času, v katerem smo, ampak še vedno mi je pomembno ohraniti to držo. Če grem jaz po cesti, da ne rabim gledati v tla, da sem komu kaj slabega naredila ali komu kaj vzela. Da grem lahko z dvignjeno glavo ... Želim si, da mi na nagrobniku ne piše, koliko ur je delala, ampak kako je živela. In to je moj moto, da je treba živeti vsak trenutek."

V podkastu sta se spregovorili o različnih temah, kot so izgorelost oziroma sindrom kronične utrujenosti, obdelali sta današnjo glasbeno sceno, o pasteh na družbenih omrežjih, družini in otrocih. Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete spodaj.

Še naprej spremljajte Metropolitan.si, saj kmalu prihaja nov podkast Greenroom.