Pisatelj Tadej Golob kmalu s svojim prvim intervjujem po nesreči

Piše že četrto kriminalko

16. 11. 2020, 15:43 | Scena

              Pisatelj Tadej Golob kmalu s svojim prvim intervjujem po nesreči (foto: Profimedia) Profimedia

Založba Goga je na Twitterju sporočila, da pisatelj Tadej Golob dobro okreva. Še več. Na skorjašnjem 36. Slovenskem knjižnem sejmu naj bi imel svoj prvi intervju po nesreči, končuje pa tudi svoj četrti kriminalni roman.

Tadej Golob se je 8. septembra hudo ponesrečil med plezanjem in bil kar dva tedna v umetni komi.

Glede na najavo Založbe Goga bomo avtorja kriminalk o Tarasu Birsi kmalu videli na prvem virtualnem knjižnem sejmu pri nas, ki bo potekal od 23. do 29. novembra 2020.

O tem, kako bo v danih razmerah potekal naš najstarejši, največji in najpomembnejši dogodek v slovenski knjižni industriji pa te dni že lahko beremo na spletni strani Cankarjevega doma naslednje:

Trenutne nestabilne epidemiološke razmere vse bolj vznemirjajo razstavljavce, sodelavce in obiskovalce, kar je posledica naraščajočih koronskih okužb in zaradi tega zaostrenih protiukrepov, ki jih je treba pričakovati v naslednjem obdobju. Uspešna izvedba fizičnega dela sejma je vse bolj zunaj našega vplivnega območja, zato smo se organizatorji odločili, da vse sile usmerimo v pripravo virtualnega, spletnega sejma, ki bo dogajanje prenesel v naše domove, na splet, v e-SKS.

Tu bo izhodišče, srečevališče in presečišče spletnih dogodkov ter virtualni prostor za nakupovanje knjig večine slovenskih založb. Vhod v e-cono bo s spletne strani sejma http://www.knjiznisejem.si/, zavihek e-sejem bo odprl dve možnosti: pregledovanje virtualnega kataloga sodelujočih dvaindevetdeset založb in njihovih programov, z možnostjo nakupa knjig, ter obisk različnih spremljevalnih dogodkov, pogovorov, nastopov, panelov, podelitev nagrad, prenosov v živo … na spletni strani in posebnem YouTube kanalu, vse dni sejma.