24. 5. 2020, 10:23 | Vir: STA

Pisec kriminalnih zgodb James Patterson in Bill Clinton pripravljata novo knjižno srhljivko

profimedia

Nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton bo po knjigi Kje je predsednik? (2018) ponovno sodeloval z enim najbolj priljubljenih piscev kriminalk Jamesom Pattersonom. Skupaj bosta spisala novo srhljivko z angleškim naslovom The President's Daughter (Predsednikova hči), v kateri bo glavna tema ugrabitev hčere ameriškega predsednika, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Prva knjiga dvojca Clinton-Patterson Kje je predsednik?, ki je v slovenščini izšla pri Mladinski knjigi v prevodu Tee Mejak, je bila prodana v več kot treh milijonih izvodov. Ob pripravi na novo izdajo je ameriški pisatelj Patterson tvitnil, da je bilo zanj sodelovanje s Clintonom vrhunec kariere, zato se veseli ponovnega sodelovanja z nekdanjih ameriškim predsednikom.

Njuna nova srhljivka The President's Daughter naj bi v ZDA izšla junija 2021. V knjigi bo nastopil nekdanji predsednik, ki po porazu na volitvah upa na to, da se bo umaknil iz javnega življenja. Nato ga grožnje njegovi hčeri prisilijo, da se ponovno aktivira, povzema AFP.

Za 73-letnega Clintona bo to druga srhljivka, sicer pa podpisuje že več knjig, med njimi knjigo spominov Moje življenje, ki je izšla leta 2004, po koncu njegovega predsedniškega mandata. Njegova hčer Chelsea Clinton je medtem napisala več otroških knjig. Patterson pa je medtem izredno priljubljen avtor kriminalk, ki se je z 94 milijoni zaslužka znašel tudi v vrhu Forbesove lestvice najbolj prodajanih avtorjev. Najbolj poznan je po knjigah o detektivu in psihologu Alexu Crossu.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.