25. 11. 2015, 08:50 | Vir: Playboy
Gourmet: Čičerkin tatarec, račje prsi in brusnična omaka
Čičerke nam ni treba namakati. Skuhamo jo v osoljeni vodi.
Ohlajeni dodamo narezan drobnjak, kajenski poper, oljčno olje, parmezan, sol, sok pomaranče in tabasko. Pretlačimo, da dobimo grob pire. Čičerko damo v model.
Rezine račjih prsi premažemo z gorčico in kajenskim poprom. Na sezamovem olju popečemo račko. Odstavimo in pustimo na toplem, da počiva. Na kokosovem olju popečemo sušene brusnice, zalijemo s polsuho penino, sokom pomaranče, sušeno črno trobento in narezanimi čiliji. Kuhamo, dokler se brusnice in čiliji ne razpustijo.
Rezino ementalca damo na papir za peko in v pečici dehidriramo, da dobimo sušen sir. Čičerko damo iz modela, postavimo na servirni krožnik, dodamo sušen sir, stebelca drobnjaka, obložimo z račko in brusnično omako.