19. 11. 2015, 08:41 | Vir: Playboy
Gourmet: Osvežilna solata iz leče in pikantne račje prsi
Lečo skuhamo v osoljeni vodi, ki smo ji dodali sušene liste limete in kajenski poper.
Pekočo papriko, peteršilj, paradižnike in papriko narežemo. Račje prsi popramo, premažemo z dijonsko gorčico in začinimo s kajenskim poprom. Na stopljenem maslu popečemo meso in po osmih minutah posolimo s solnim cvetom ter odstavimo.
V posodo damo lečo, papriko, rezine pomaranče, čili, paradižnik, peteršilj, narezan ingver, majhne koščke bohinjskega sira, dodamo sok pomaranče, oljčno olje in balzamični kis ter narahlo premešamo in postavimo na hladno. Na koncu solimo po želji.
Na servirni krožnik zložimo meso, potresemo s svežim timijanom in pokapamo z oljčnim oljem. Solato postrežemo posebej v ločeni posodi ali kozarcu.