23. 11. 2015, 08:46 | Vir: Playboy
Gourmet: Polnjeni lignji s proseno kašo, kozice in alge
V slani vodi skuhamo proseno kašo. Kuhano odstavimo in pustimo, da proso vpije odvečno vodo.
Orjaškemu lignju odstranimo lovke, ki jih drobno nasekljamo. Zmešamo z ohlajeno kašo, narezanimi čiliji, solimo, dodamo kajenski poper, timijan in česen v prahu. Dobro premešamo, da se okusi prepojijo, nato z mešanico nadevamo lignje. Zašpilimo z zobotrebcem, položimo v pekač, prelijemo z oljčnim oljem in potresemo s kajenskim poprom.
Dodamo še nekaj očiščenih kozic in na hitro popečemo v pečici. V vreli vodi skuhamo alge hiziki, jih odcedimo, zabelimo z oljčnim oljem in balzamičnim kisom. Lignja narežemo na kolobarje, prekrijemo z algami, obložimo s kozicami in takoj postrežemo.
Novo na Metroplay: Jan Plestenjak iskreno o enem najbolj čustvenih trenutkov njegove glasbene kariere