18. 11. 2015, 09:35 | Vir: Playboy
Gourmet: Teletina, ječmenova kaša z jurčki in popečena polenta z bučnim oljem
V osoljenem kropu, ki smo mu dodali malo oljčnega olja, skuhamo polento. Damo jo v model, potresemo s parmezanom in pokapamo z bučnim oljem.
Ječmenove kaše nam ni treba namakati. Kašo skuhamo in odstavimo. Teletino premažemo z gorčico in pustimo na sobni temperaturi vsaj pol ure. Na maslu dobro opečemo meso z vseh strani. Med peko meso obračamo na 15 sekund. Meso vzamemo iz ponve in pustimo, da počiva vsaj 15 minut.
V ponev, v kateri smo pekli meso, dodamo jurčke, malo oljčnega olja, ječmenovo kašo, posolimo in pokuhamo. Na koncu dodamo kislo smetano in narezan peteršilj, dobro premešamo in odstavimo.
Medtem v pečici na hitro popečemo polento. Pečeno polento postavimo na servirni krožnik, meso narežemo na trakove, dodamo jurčke z ječmenovo kašo in po želji potresemo z narezano baziliko in peteršiljem.