19. 11. 2019, 11:13 | Vir: STA

Po Greti Thunberg na svet prijokalo več Gret, piše Deutsche Welle

profimedia
Po Greti Thunberg na svet prijokalo več Gret, piše Deutsche Welle (foto: profimedia)

Švedska podnebna aktivistka Greta Thunberg ni navdihnila le mladih, da so bolj aktivni pri varovanju okolja, ampak je navdih tudi bodočim staršem. Glede na anketo bo v prihodnje vsaj v Nemčiji na svet prijokalo več Gret, poroča portal Deutsche Welle.

Greta Thunberg ni navdih le podnebnim aktivistom, ampak tudi bodočim staršem

Šestnajstletnica je v življenju dosegla že mnogo, predvsem s svojim vztrajnim bojem proti podnebnim spremembam pa je postala prepoznavna po celem svetu. Za ogromno ljudi je Švedinja junakinja, za bodoče starše pa tudi navdih, vsaj v Nemčiji.

Glede na anketo spletnega portala Babelli v naročilu Deutsche Welle je dva odstotka nosečnic odgovorilo, da želijo svojo novorojenko imenovati Greta, vsak peti od teh bodočih staršev pa je Švedinjo navedel kot zgled in razlog za izbiro imena.

Greta se je doslej v Nemčiji po priljubljenosti imena uvrščala na okoli 30. mesto, je razvidno s portala o imenih Beliebte Vornamen. Upravljavec portala Knud Bielefeld je pojasnil, da se Greta morda ne bo uvrstila na prvo mesto najbolj priljubljenih imen leta, bodo pa letos gotovo opazili porast deklic s srednjim imenom Greta.

Greta in druge okrajšave, ki izhajajo iz imena Margareta, tudi sicer postajajo vedno bolj priljubljene.

Zaenkrat se za tovrstno ime odločajo predvsem starejši starši z višjo izobrazbo, še piše Deutsche Welle.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.