5. 3. 2022, 09:00 | Vir: STA

Po Izgubljeni hčeri bo Netlix v šestdelno serijo prelil še en roman Elene Ferrante

profimedia

Netflix je objavil igralsko zasedbo šestdelne serije Zlagano življenje odraslih, ki nastaja po istoimenskem romanu Elene Ferrante. Režiral jo bo Edoardo De Angelis, glavno junakinjo bo odigrala mlada igralka Giordana Marengo. To bo še ena televizijska serija, ki se zgleduje po romanih italijanske avtorice, ki je zaslovela z Neapeljskim ciklom.

Serijo po poročanju nemške tiskovne agencije dpa trenutno snemajo med Neapljem in Milanom. Scenarij so napisali Elena Ferrante, Laura Paolucci, Francesco Piccolo in Edoardo De Angelis. Producent je družba Fandango.

Roman Zlagano življenje odraslih je postavljen v Neapelj v 90. leta minulega stoletja, ko je protagonistka Giovanna, rojena leta 1979, v najstniškem obdobju. Knjiga pripoveduje o dekletu, ki jo je zapustil oče, in o njenem življenju med 12. in 16. letom v neapeljski hiši srednjega razreda. Giovanna se odpravi iskat skrivnostno neporočeno teto Vittorio, ki jo je družina zavrnila. V seriji jo bo odigrala Valeria Golino.

Elena Ferrante je psevdonim italijanske pisateljice, ki je mednarodni odmev doživela s štiridelnim Neapeljskim ciklom. Dostopen je tudi v slovenščini, prav tako njen roman Zlagano življenje odraslih.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.