6. 10. 2020, 09:22 | Vir: Cosmopolitan

Nakdanji vrhunski športnici Jolandi Čeplak se je v nekaj letih življenje obrnilo na glavo

Foto Goran Antley

Se še spomnite naše vrhunske športnice Jolande Čeplak? Življenje se ji je v nekaj letih popolnoma obrnilo na glavo.

Po tem, ko sta se njeni hčerki Evelina in Zala leta 2013 rodili kot nedonošenki in je z njima večino dnevov preživljala po bolnišnicah, temu pa je sledila še ločitev, je po nekaj težkih letih tudi v življenju Jolande Čeplak le posijalo sonce.

Dolgo časa je bila sama, saj ni verjela v novo ljubezen, a danes je nekdanja vrhunska športnica ponovno srečno zaljubljena.

Kot je povedala pred kratkim, te na preizkušnje ne more pripraviti nič v življenju – in še dobro, da je tako, saj marsikdo sicer ne bi zdržal. Priznala je, da je bila sama dolgo zavita v vato: njeni edini nalogi sta bili trenirati in tekmovati, za vse ostalo so poskrbeli drugi. A vendar se je po koncu njene kariere to čez noč spremenilo.

Po končani karieri dolgo ni bila športno aktivna

Čeprav je bil marsikdo prepričan, da kot športnica čuti potrebo po prostočasni rekreaciji, pa ni bilo tako. V več kot 30 letih se je namreč, kot je priznala, naveličala garanja. Težko se je pripravila k temu, da bi ponovno postala aktivna, čeprav je vedela, da je to zanjo dobro.

Naposled jo je streznilo, ko je začela čutiti bolečine v hrbtu in odločila se je, da ponovno obudi svojo ljubezen do teka. Zdaj vsak dan preteče 5 kilometrov in, kot pravi, je vesela, da se to pozna na njeni kondiciji, pa tudi telesu.

Rojstvo Eveline in Zale je bilo nekaj najlepšega, kar se ji je zgodilo

Materinstvo jo je nadvse osrečilo, a kljub temu nikoli ne bo pozabila vseh tistih neprespanih noči, ko jo je skrbelo, ali bo s hčerkama vse v redu. Rodili sta se namreč kot nedonošenki, zato so sledila leta obiskov bolnišnic, fizioterapevtov in drugih strokovnjakov, ki so punčkama pomagali.

Evelina in Zala bosta čez dober mesec dopolnili šest let. Kot pravi Jolanda, je najhujše mimo, a vendar še vedno zelo pogosto obiskujejo zdravnike, saj ima Zala še zmeraj opore za noge.

Z bivšim možem Andrejem Batageljem sta sicer ostala v dobrih odnosih, saj vesta, da je to v dobro njunih punčk. Evelina in Zala se tako pogosto odpravita na Primorsko k očetu.

Jolanda je po končani karieri postala trenerka

Zadnjih deset let nekoč vrhunska atletinja v okviru Atletskega kluba Kladivar trenira otroke, kar ji je v veliko veselje. Skupaj z njimi se veseli njihovih uspehov ter jim prenaša svoje znanje in izkušnje. Poleg tega pa kdaj vodi tudi tekaške skupine za starejše, je še povedala.

Za Cosmopolitan pripravila: N. Š.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.