26. 6. 2020, 11:06 | Vir: STA

Po neuspešni vlogi za sodno prepoved naj bi julija izšla knjiga o skrivnostih Trumpove družine

profimedia
Po neuspešni vlogi za sodno prepoved naj bi julija izšla knjiga o skrivnostih Trumpove družine (foto: profimedia)

Bratu predsednika ZDA Robertu Trumpu ni uspelo doseči sodne prepovedi objave knjige, ki jo za poleti načrtuje nečakinja 55-letna Mary Trump. Sodnik v Queensu v New Yorku je ugotovil, da je zahteva usodno pomanjkljiva in jo je zavrnil.
 

Trumpov brat je trdil, da noben denar ne bo mogel poplačati škode, če bo knjiga objavljena. Vendar pa je sodnik Peter Kelly dejal, da ni pristojen za odločanje in je družini priporočil, naj se obrne na sodišče, ki je pristojno za civilne tožbe.

Strica in teti od Mary Trump namreč trdijo, da je nečakinja pred leti podpisala pogodbo o molčečnosti, ki bi jo objava knjige kršila. Trumpovi se lahko sedaj odločijo za novo tožbo na drugem sodišču.

Najverjetneje se bodo, saj je bil 72-letni Robert Trump vse do nedelje na intenzivni negi bolnišnice Mount Sinai v New Yorku in je tožbo proti nečakinji vložil skoraj dobesedno z bolniške postelje.

"Njen poskus senzacionalizacije in napačnega predstavljanja odnosov v družini za lastno finančno korist je norčevanje iz spomina na pokojnega brata Freda Trumpa mlajšega in naša starša. Vsi smo zelo ponosni na brata predsednika in menimo, da je Mary res sramotna," je kmalu po izhodu iz bolnišnice sporočil Robert Trump.

55-letna Mary Trump je napisala knjigo z naslovom Preveč in nikoli dovolj: Kako je moja družina ustvarila najbolj nevarnega moža na svetu, ki jo bo založba Simon & Schuster izdala predvidoma poleti. To je prvič doslej, da je kritično knjigo o Donaldu Trumpu napisal kdo iz njegove družine.

Predsednik ZDA ima še dve starejši sestri - Maryanne in Elizabeth. Starejši brat Fred mlajši, ki je oče od Mary, pa je zaradi alkoholizma umrl leta 1981 v starosti 43 let.

Ne glede, da je bilo o Trumpu in Trumpih napisano že malo morje knjig, pa je knjiga od Mary uspešnica, še preden je prišla na knjižne police v predprodaji. Izšla naj bi 28. julija, med drugim pa opisuje razne družinske skrivnosti, nočne more in travme, ki so izoblikovale sedanjega predsednika ZDA.

Predsednik Trump je pred dnevi za medij Axios dejal, da Mary ne sme objaviti knjige, ker je že leta 2001 podpisala sporazum o molčečnosti ob poravnavi njene tožbe proti njemu in tetama in stricu Robertu okrog dediščine ustanovitelja družine Freda Trumpa starejšega. V zameno za denar naj bi se zavezala molčečnosti.

Mary Trump je bila skupaj s svojim bratom leta 2000 po smrti Freda Trumpa starejšega prikrajšana za dediščino, zato je vložila tožbo in strica ter teti so ji potem odmerili nekaj denarja v zameno za podpis sporazuma o molčečnosti.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.