9. 5. 2020, 11:55 | Vir: STA

Po osmih letih je Bob Dylan napovedal nov album

profimedia

Ameriški kantavtor ter Pulitzerjev in Nobelov nagrajenec Bob Dylan je po osmih letih napovedal novi album Rough and Rowdy Ways, ki naj bi izšel 11. junija. Novico je pospremil z objavo še tretje skladbe z albuma False Prophet, ki sledi pesmima I Contain Multitudes in 17-minutni Murder Most Foul, ki je obveljala za avtorjevo najdaljšo skladbo.
 

Novi studijski album z avtorskimi skladbami bo sledil trem izdajam albumov različnih priredb: Shadows in the Night (2015), Fallen Angels (2016) in trojnemu albumu Triplicate (2017). Njegov zadnji avtorski izdelek je Tempest iz leta 2012.

Za pokušino je Dylan že izdal tri pesmi. V skladbi Murder Most Foul je spregovoril o atentatu na nekdanjega ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja leta 1963, v njej pa je ponudil tudi širši razmislek o ZDA ter o glasbi in kulturi. V precej krajši pesmi I Contain Multitudes Dylan svoj glas primerja z glasovi drugih zgodovinskih, filmskih, pesniških in glasbenih ikon, kot so Ana Frank, Indiana Jones, William Blake in The Rolling Stones. V zadnji objavljeni pesmi False Prophet (Lažni prerok) pa se po pisanju britanskega časnika The Guardian lirski subjekt poosebi z lažnim prerokom in napoveduje črno prihodnost.

Dlyan bi moral aprila koncertirati na Japonskem, a je načrt zaradi epidemije koronavirusa padel v vodo, v Londonu pa dražbena hiša Sotheby's ponuja njegov rokopis. Za list papirja, na katerem so deloma s pisalnim strojem, deloma pa na roko zapisani verzi, ki jih je pisal za album Blonde on Blonde (1966), se nadejajo iztržili med 12.000 in 15.000 funtov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.