11. 11. 2017, 10:09 | Vir: STA

Po Pokemon Go pri Nianticu pripravljajo igrico s Harryjem Potterjem!

profimedia

Po svetovnem uspehu igrice za pametne telefone Pokemon Go pri ameriškem razvijalcu računalniških iger Niantic že pripravljajo novo igrico, ki bo segala na področje obogatene resničnosti. Njen naslov bo Harry Potter: Wizards Unite in kot izdaja že naslov, bo omogočala vstop v čarovniški svet knjižnega junaka Harryja Potterja.

Kot so v teh dneh sporočili iz Niantica, pri razvoju nove igrice sodelujejo z medijsko družbo Warner Bros Entertainment, ki ima pravice za trženje romanov o Harryju Potterju britanske pisateljice Joanne K. Rowling. Igrica naj bi po poročanju medijev prišla na trg že v začetku prihodnjega leta.

Tako kot že Pokemon Go bo tudi igrica Harry Potter: Wizards Unite temeljila na principu mešanja realnega sveta z virtualnimi elementi prek pametnih telefonov. Z njo se bodo lahko igralci, ki so vedno sanjali o tem, da bi postali čarovniki, potopili v čarovniški svet Rowlingove, obljubljajo pri Nianticu. Med drugim se bodo lahko učili čarovniških urokov ter se skupaj s soigralci iz svoje okolice borili proti zlobnežem.

Podobno igrico, v kateri dve skupini igralcev poskušata podrediti resnične lokacije pod svoj virtualni nadzor, je Niantic poslal na trg že pred petimi leti. Poimenoval jo je Ingress in z njo požel velik uspeh. Še večjo slavo mu je prinesla igrica Pokemon Go, v kateri igralci s popotovanjem po resničnih lokacijah iščejo in lovijo digitalne like iz priljubljene serije Pokemon. Ta je na trg prišla poleti 2016 in v kratkem času postala svetovna uspešnica.

Možnost, da se igralci potopijo v svet Harryja Potterja, utegne postati naslednji velik uspeh za Niantic. Kajti franšiza o malem čarovniku, ki se bori proti zlobnim silam, velja za eno najbolj uspešnih na svetu. Samo knjig Rowlingove so prodali več kot 450 milijonov, filmska uprizoritev v osmih delih pa je po vsem svetu prinesla skoraj osem milijard dolarjev prihodkov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.