9. 5. 2020, 14:38 | Vir: STA

Po skoraj dveh mesecih zaprtih vrat bo obiskovalcem spet na voljo ogled akvarija

profimedia

Po skoraj dveh mesecih zaprtja zaradi epidemije novega koronavirusa v teh dneh odpirajo svoja vrata za javnost tudi akvariji. Piranski bo prve obiskovalce začel sprejemati danes, v sredo pa še mariborski Akvarij-terarij. Povsod bo seveda treba skrbeti za primerno razdaljo in druge ukrepe za preprečevanje širjenja covida-19.

Akvarij Piran bo odprt danes in v nedeljo, potem pa od četrtka do nedelje od 9. do 17. ure. Ostale dni bodo njegova vrata ostala zaprta za obiskovalce. Kot je za STA povedala tamkajšnja uslužbenka Sabina Kravos Jugovac, so se za skrajšani delovni čas odločili predvsem iz ekonomskih razlogov, saj zaenkrat pričakujejo predvsem individualne obiskovalce, ti pa se za obisk ponavadi odločajo ob koncih tedna.

Navodila za postopanje ob obisku so podobna kot za obisk muzejev, galerij in drugih podobnih institucij. Naenkrat je lahko na obisku največ deset ljudi, nositi morajo zaščitne maske in si ob vstopu razkužiti roke. Prav tako morajo stalno paziti na ustrezno varnostno razdaljo, ne smejo se dotikati akvarijskih stekel, eksponatov in publikacij, zaželeno je brezgotovinsko plačevanje.

Od srede bo možen obisk tudi v Akvariju-terariju v mariborskem Mestnem parku. Obiskovalcem bo na voljo po rednem delovnem času, to je od ponedeljka do petka med 8. in 19. uro, v soboto, nedeljo in med prazniki pa med 9. in 12. uro ter med 14. in 19. uro, so danes sporočili iz mariborske Snage.

V prostorih Akvarija-terarija je obvezno nošenje zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela. Obiskovalci morajo vzdrževati priporočljivo medsebojno razdaljo najmanj 1,5 metra, pred in po obisku je obvezno razkuževanje rok. Če je le možno, naj obiskovalci za plačilo vstopnine uporabljajo brezstične plačilne kartice, torej negotovinsko obliko plačila. Obiskovalce prosijo za strpnost, saj bodo v primeru večjega števila obiskovalcev omejili vstop na manjše skupine.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.