12. 2. 2021, 12:43

Po spletu se širi posnetek komika, ki se leta 2007 ni hotel norčevati iz Britney Spears

profimedia
Po spletu se širi posnetek komika, ki se leta 2007 ni hotel norčevati iz Britney Spears (foto: profimedia)

Na družbenih medijih je ponovno vzniknil več kot desetletje star posnetek komika Craiga Fergusona, v katerem se ta kategorično omeji od vsesplošnega norčevanja iz Britney Spears. Posnetek je nastal leta 2007, ko si je Spears pred objektivi paparacov obrila glavo.

Medtem ko so se drugi norčevali na račun incidenta, je bil Ferguson ogorčen. Ne le, da se ni bil pripravljen pridružiti posmehljivi večini, ki si je privoščila takrat ekstremno ranljivo zvezdnico, v šovu smešnih domačih videov je te javno okrcal: "Tako kot se smejete otroku, ki se je zvrnil po tleh, potem pa počakate še kakšno minuto preden končno odložite prekleto kamero in otroku pomagate."

V posnetku je nato slišati, kako Ferguson nadaljuje o tem, kako 'ljudje se pač zlomijo, ljudje umirajo' (pri čemer se je nanašal na takrat umrlo Playboyevo zajčico Anno Nicole Smith, ki je pri 39 letih umrla zaradi predoziranja z drogo).

Iz občinstva se je v trenutku, ko je omenil smrt zvezdnice, zaslišal smeh, on pa je kar takoj nadaljeval.

"To ni šala! Na tej točki to preneha biti smešno!"

Nato je nadaljeval, da se 'počuti strašno nelagodno, če se norčuje iz takšnih ljudi'.

"Komedija bi si za tarčo morala jemati ljudi, ki so na pozicijah moči, politike, takšne kot so Trump in ostali napihnjenci ... Ne bi pa smeli napadati ljudi, ko so ti najbolj ranljivi."

Potem je voditelj The Late Late Showa še priznal, da tudi sam ni brez napak. Da je počel prav takšne stvari, zato si je zaprisegel, da se ne bo norčeval iz Spearsove.

"To je bila popolnoma mea culpa. To je zdaj na moji grbi. Brcal sem v prazno, zato se moram spremeniti. In zato nocoj NE BO ŠAL NA RAČUN BRITNEY SPEARS! Ta ženska ima dva majhna otroka. Stara je 25 let. Pa saj to je še otrok, za boga. Ona je še otrok."

Leta kasneje je Ferguson priznal, da je bil takrat prepričan, da ga bodo odpustili, ker se ni hotel norčevati iz Spearsove potem, ko so mu scenaristi prav takšne šale pripravili za tisti šov.

Njegov monolog so potem, ko je bil poobjavljen na profilu oboževalcev Britney Spears, javnost pa je bila zaradi nedavne objave dokumentarnega filma Framing Britney Spears za to vsebino izdatno senzitivizirana, delili mnogi.

Prisluhnete mu lahko spodaj ...

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.