25. 2. 2017, 11:31 | Vir: STA

Po srhljivi knjigi Za zaprtimi vrati bodo posneli film

profimedia
Po srhljivi knjigi Za zaprtimi vrati bodo posneli film (foto: profimedia)

Psihološki triler francosko-irske avtorice B. A. Paris Za zaprtimi vrati, ki prinaša srhljivo zgodbo o navidez popolnem paru, bo zaživel še na filmu. Za priredbo romana oziroma scenarij bo poskrbela Melissa London Hilfers.

V središču romana je zgodba o navidez popolnem paru - šarmantnem, bogatem, uspešnem odvetniku in ljubečem možu Jacku ter privlačni in uglajeni soprogi Grace, za katero pa se skriva popolna groza. To Grace občuti že takoj po poroki.

Scenaristka je roman označila za zanimiv, moderen hitchcockovski triler, ki razkriva, da se za brezhibno zunanjo podobo skriva povsem drugačna resnica.

Pri produkciji bo sodelovalo več produkcijskih hiš: Wild Bunch Germany, Stone Village Productions in Shadowfox Productions, piše Hollywood reporter.

Roman je bil že v prvem tednu od objave razprodan v 100.000 izvodih in bil več tednov uvrščen na newyorški seznamu največjih uspešnic. Pravice za prevode so prodali v 35 držav. Roman je v prevodu Martina Jankoviča izdala tudi slovenska založba Učila.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.