10. 7. 2021, 16:03 | Vir: STA

Po štirih letih od škandala zaradi spolnega nadlegovanja Kevin Spacey spet pred kamerami

profimedia
Po štirih letih od škandala zaradi spolnega nadlegovanja Kevin Spacey spet pred kamerami (foto: profimedia)

Faye Dunaway bo zaigrala v italijanskem filmu L'uomo Che Disegno Dio (Človek, ki je risal Boga) v režiji Franca Nera. Mediji so se razpisali o igralkini nenavadni odločitvi ter kontroverznosti filma na temo pedofilije, v katerem bo med drugim zaigral Kevin Spacey. Zanj bo namreč to prva vloga po letu 2017, ko je bil obtožen spolnega nadlegovanja.

Po mnenju režiserja in producenta filma Nera, ki v drami tudi igra, je prav kontroverznost pritegnila zanimanje številnih, kar je dobro za film, je njegove besede povzel britanski časnik The Guardian.

Faye Dunaway bo v filmu nastopila kot učiteljica Braillove pisave, ki prijateljuje s slepim protagonistom (Nero) in ga uči branja. Vloga je bila prvotno namenjena Nerovi ženi, ki pa je ni sprejela, piše filmska revija Variety.

Spacey bo nastopil v majhni vlogi, s katero bo oskarjevec znova poskusil oživiti svojo igralsko kariero po številnih obtožbah o spolnih zlorabah v zadnjih letih, tudi igralca Anthonyja Rappa. Igralec, ki je s Spaceyjem igral v seriji Hiša iz kart, je razkril, da ga je spolno nadlegoval pri 14 letih.

V filmu bo Spacey upodobil umetnika, ki je bil po krivem obtožen nadlegovanja otrok. Film so začeli snemati minuli teden, končali pa naj bi ga po pisanju revije Variety septembra.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.