26. 9. 2021, 08:28 | Vir: STA

Po treh prestavitvah v torek končno premiera novega filma o agentu 007

profimedia

V torek bo v dvorani Royal Albert Hall v Londonu premiera novega filma o agentu britanske tajne službe MI6 Jamesu Bondu, ki so jo zaradi epidemije covida-19 trikrat prestavili. V akciji z naslovom Ni čas za smrt bo agenta 007 petič in zadnjič upodobil Daniel Craig. Pri nas si bomo Bonda lahko ogledali od 30. septembra.

V novem delu v režiji Caryja Jojija Fukunage se poleg Craiga vračajo igralci Ralph Fiennes, Naomie Harris, Rory Kinnear, Léa Seydoux, Ben Whishaw in Jeffrey Wright, novi obrazi, ki se bodo pojavili v vohunski akciji, pa so Rami Malek, Ana de Armas, Dali Benssalah, David Dencik, Lashana Lynch in Billy Magnussen, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. Scenarij so napisali Neal Purvis, Robert Wade, Scott Z. Burns, Phoebe Waller-Bridge in Fukunaga.

Ameriško filmsko podjetje Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), ki distribuira filme o agentu 007, in Universal Pictures upata, da bo filmska uspešnica pomagala privabiti obiskovalce v dvorane po vsem svetu. Zaradi več mesecev zaprtih kinodvoran med pandemijo so bile namreč predhodno načrtovane premiere - marca in novembra 2020 ter aprila letos - odpovedane.

Kot je pisala AFP, je MGM, ki ga je letos za skoraj devet milijard dolarjev kupil velikan spletnega nakupovanja Amazon, za film, poln akcije, porabil 250 milijonov dolarjev.

Po besedah producentke Barbare Broccoli so prizore novega filma snemali na Norveškem, v Italiji in na Jamajki. V akciji se tajni agent James Bond umakne iz aktivne službe ter uživa mirno življenje na Jamajki. A njegov mir ne traja dolgo, saj ga njegov stari prijatelj Felix Leiter (Jeffrey Wright) iz CIE prosi za pomoč pri misiji reševanja ugrabljenega znanstvenika, ki pa se pozneje izkaže za veliko bolj zahrbtno, kot je bilo pričakovati. Najboljšega agenta pa vodi na sled skrivnostnega nasprotnika Safina - upodobil ga je Rami Malek - ki je oborožen z nevarno novo tehnologijo.

Lashana Lynch igra novo vohunko MI6, ki v misiji sodeluje z Bondom, Lea Seydoux pa se vrača kot Madeleine Swann, njegova ljubezen v filmu Spectre.

Tematsko pesem za prihajajoči akcijski film sta napisala najstniška pop zvezda Billie Eilish in njen brat Finneas O'Connell.

V slovenske kinematografe naj bi film po napovedih prišel 30. septembra.

Craig (53) je Bonda prvič uprizoril leta 2006 v filmu Casino Royale, kjer je celo igral skupaj z britansko kraljico Elizabeto II. Sledili so filmi Kvantum sočutja (2008), Skyfall (2021) in Spectre (2015). Njegov peti film o karizmatičnem agentu, pa bo, vse kaže, tudi zadnji, je navedla AFP.

Kot je še pisala, so z vlogo že leta tesno povezana nekatera imena. Bonda so v preteklosti igrali Sean Connery, Roger Moore in Pierce Brosnan, po stavnici William Hill pa bi bil trenutno najbolj primeren za vlogo Tom Hardy, pogosto zlobnež ali vsaj antijunak v filmih, kot so Vzpon viteza teme, Venom in Pobesneli Max: Cesta besa.

Producentka Barbara Broccoli je sicer večkrat dejala, da naslednjega agenta 007 lahko igra tudi temnopolti igralec. Možni kandidat je zato tudi Idris Elba, prav tako pa bi se za vlogo naslednjega Bonda lahko odprla priložnost ženski igralki, kar je sprožilo namigovanja, da bi jo lahko prevzela 33-letna temnopolta Britanka Lashani Lynch.