9. 1. 2021, 07:33 | Vir: STA

Po vlogi v Jamesu Bondu bo Lashana Lynch nastopila še v muzikalu Matilda

profimedia
Po vlogi v Jamesu Bondu bo Lashana Lynch nastopila še v muzikalu Matilda (foto: profimedia)

Britanska igralka Lashana Lynch bo zaigrala v muzikalu Matilda, ki nastaja po knjigi Roalda Dahla pod okriljem Netflixa. Lashana Lynch bo v filmskem muzikalu o petletni deklici z nadnaravnimi močmi upodobila njeno učiteljico Medico. Film bo režiral Matthew Warchus, ki se je leta 2010 podpisal pod režijo gledališkega muzikala o Matildi.

Filmski muzikal, ki nastaja v produkciji Netflixa in hiše Sony TriStar, bo tretje delo, ki ga je navdihnila Dahlova knjiga - po filmu iz leta 1996 v režiji Dannyja DeVita in omenjeni odrski postavitvi iz leta 2010. Scenarij bo prav tako kot pri muzikalu priredil Dennis Kelly, enaka bo ostala tudi glasba Tima Minchina, poroča ameriška revija o filmu Variety.

Lashana Lynch igra v najnovejšem filmu o Jamesu Bondu z naslovom Ni čas za smrt, ki bo po številnih preložitvah po najnovejših napovedih na filmska platna prišel predvidoma aprila. Na filmu se je prvič preizkusila z vlogo v Tekačicah režiserja Regana Halla, preboj pa ji je prinesla vloga pilotke Marie Rambeau v filmu Stotnica Marvel, ki sta ga režirala Anna Boden in Ryan Fleck.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.