Pod strehco na Zaloški v Ljubljani gostili kuharskega mojstra Kavčiča

13. 2. 2017, 16:05 | Scena | Vir: STA

              Pod strehco na Zaloški v Ljubljani gostili kuharskega mojstra Kavčiča (foto: Facebook Pod strehco) Facebook Pod strehco

V ljudski kuhinji Pod strehco na Zaloški v Ljubljani želijo razbliniti predsodke, da so ljudske kuhinje le za ljudi s socialnega roba, postrežena hrana pa nižje kakovosti. Danes jih je obiskal kuharski mojster Tomaž Kavčič, pa tudi v prihodnje približno na dva tedna načrtujejo obiske znanih Slovencev, so povedali za STA.

Kavčič, ki je ljudsko kuhinjo obiskal že pred dobrim letom dni, je gostom tokrat postregel s krušno skodelico presenečenja, za sladico pa je pripravil hrustljavo kavo. S podporo gostilnice je želel dokazati, da je Pod strehco kuhinja za vse. V njej se srečujejo tako tisti, ki potrebujejo pomoč, kot tisti, ki jo dajejo. To je tudi sistem solidarnosti, po katerem ljudska kuhinja Pod strehco deluje, so zapisali.

V bližnji prihodnosti načrtujejo več obiskov znanih Slovencev. Sodelovanje so med drugim že potrdili TV voditelja Jože Robežnik in Bernarda Žarn, standup komika Andrej Težak Tešky in Eva Virc ter pevka Alenka Godec.

V ljudski kuhinji Pod strehco so proti predsodkom, da je hrana v ljudskih kuhinjah nižje kakovosti. Res je prav nasprotno, opozarjajo. Posebno skrb namenjajo zdravim, polnovrednim in raznolikim obrokom. Kmalu bodo tudi razširili ponudbo, do poletja pa želijo prenoviti prostoren poletni vrt.