20. 9. 2020, 09:09 | Vir: STA

Podelitev letošnjih nagrad emmy brez rdeče preproge in občinstva v živo

profimedia

Podelitev nagrad emmy za najboljše televizijske produkcije bo tokrat povsem drugačna - brez rdeče preproge, brez občinstva v živo in brez Igre prestolov, poroča francoska tiskovna agencije AFP. Komik Jimmy Kimmel bo nocojšnjo podelitev v Los Angelesu vodil pred praznim gledališčem, ki je še vedno zaprto, zmagovalci pa bodo vidni iz svojih domov.

Po pisanju AFP se producenti trudijo, da bi pripravili prvo veliko hollywoodsko slovesnost v času pandemije. Podelitev bodo prenašali prek spleta, nominirancem pa so poslali kamere, da jih bodo lahko priključili v svojih dnevnih sobah. Ker bo prireditev prvič v takšni obliki, so jih pozvali, naj bodo v svojih govorih kreativni.

"Četudi bo nedelja zvečer popolna katastrofa, bo vsaj zanimiva katastrofa. In to je vse, kar želite leta 2020," je povedala urednica pri portalu IndieWire Libby Hill.

Koronavirus je namreč Hollywood obrnil na glavo in ustavil produkcije.

S 26 nominacijami za emmyje, predvsem v omejenih serijah, vodi akcijska serija Watchmen, ki na nek način upodablja duha letošnjega leta. Priredba stripa, ki so jo predstavili oktobra lani, se dotika ameriškega rasizma, policijskega nasilja in celo nošenja mask, očarala pa je tako kritike kot občinstvo. "Watchmen natančno in na načine brez primere govori do trenutka, v katerem živimo zdaj," je povedala Libby Hill.

V kategorijah dramskih serij se po pisanju AFP tokrat obeta težji boj, ker med njimi ni več Igre prestolov televizije HBO, ki je podirala rekorde. HBO se tokrat za nagrade poteguje z Nasledstvom, kritiško oboževano serijo o družinski bitki za nadzor nad medijskim imperijem, ki je zbrala 18 nominacij. V tej kategoriji pa je med drugim tudi Netflix s serijo Ozark o pranju denarja v osrednjem delu ZDA.

V igralskih kategorijah je več kot tretjina nominiranih igralcev temnopoltih, kar je po pisanju AFP nov rekord. Sicer pa bo 72. podelitev počastila tudi Tylerja Perryja, afroameriškega velikana v zabavni industriji, ki zagovarja večjo raznolikost v Hollywoodu.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.