N. V. | 12. 11. 2022, 21:58

Pohvalil se je: zmagovalec šova MaterChef ima zavidljivo službo

Instagram/Bruno Šulman

Celo udeležba, ne samo zmaga, v priznani kuharski oddaji, je lahko dobra odskočna deska – za tiste, ki si upajo novim dogodivščinam naproti. Denarno nagrado iz MasterChefa je znal dobro porabiti lanski zmagovalec.

Pred dvema tednoma je lanski zmagovalec v šovu MasterChef Slovenija Bruno Šulman odpotoval v Ameriko, kjer se je zanj začela čisto nova izkušnja "na najvišjem kulinaričnem nivoju do zdaj", je sporočil na Instagramu.

Za nekaj časa bo delal v restavraciji Birdsong z dvema Michellinovima zvezdicama v San Franciscu!

Pot v tujino

Novinarjem portala 24ur je zaupal, da se je za delo v tujini odločil, ker je veliko razmišljal o nadaljevanju svoje kuharske poti in sklenil, da je prišel čas, ko mora stopiti stopničko višje in se začeti učiti na nivoju, ki bi ga rad dosegel. To pa je po njegovem mnenju mogoče le v tujini. Zato je 50 tisoč evrov, ki jih je dobil kot nagrado za zmago v šovu MasterChef, vložil v to, da pokrije življenjske stroške življenja v tujini.

Delo v Michelinovi restavraciji

Delo v prestižni restavraciji opisuje kot nekaj posebnega, predvsem pa ga je presenetila organiziranost celotnega dela in sistem: "Vsaka stvar ima svoje mesto, vsaka naloga ima svoj 'timing', tukaj improvizacije ni, ker mora vsak točno vedeti, kako je treba, in vsak krožnik mora biti popoln. Jaz delam na postaji za omake, moje naloge pa so zelo različne, od priprave nekaterih omak, začinjanja jedi in zlaganja na krožnik."

Dodaja, da se je s kuharsko ekipo dobro ujel: "Chef je zelo dosleden in takšna je tudi ekipa. Vsi so super, lepo so me sprejeli in me hitro uvedli. Vedo, da sem tam z razlogom, da se čim več naučim, in mi pri tem zelo pomagajo."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bruno Šulman - d’Broonch (@dbroonch)

V Birdsongu dela po trinajst ur na dan, v restavraciji pa namerava ostati en mesec. "Dnevi so dolgi, ampak uživam in se učim," je sporočil na Instagramu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bruno Šulman - d’Broonch (@dbroonch)

V Združenih državah Amerike bo ostal do konca novembra, nato pa se vrača v Slovenijo, kjer si bo poiskal nov kulinarični izziv, hkrati pa naprej delal na svojih projektih, za katere pravi, da jih nikoli ne zmanjka.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord