Policisti nadaljujejo preiskavo smrti igralca Gašperja Tiča

19. 6. 2017, 12:00 | Scena | Vir: STA

              Policisti nadaljujejo preiskavo smrti igralca Gašperja Tiča (foto: Tamino Petelinšek/STA) Tamino Petelinšek/STA

Policisti nadaljujejo preiskavo dogodka, v katerem naj bi 20-letnik zabodel 44-letnega igralca Gašperja Tiča.

Vodja ljubljanskega oddelka za splošno kriminaliteto Valter Zrinski je dejal, da sta se vpletena družila v enem od lokalov. Po prihodu v stanovanje sta se sprla, 20-letnik ga je nato večkrat zabodel, igralec pa je zaradi izkrvavitve umrl.

Ljubljanski policisti so mrtvega igralca našli v nedeljo zjutraj v stanovanju na Trubarjevi ulici v Ljubljani. Po besedah Zrinskega sta se Tič in osumljenec poznala že prej. Ko sta zapustila ljubljanski lokal, sta šla v stanovanje, kjer je prišlo do spora. Med prepirom je 20-letnik večkrat z ostrim predmetom zabodel igralca, ki je zaradi izkrvavitve na kraju umrl. 20-letniku so policisti kmalu po dogodku odvzeli prostost. Kot je pojasnil Zrinski, se pridržanju ni upiral.

Osumljenec, ki ga policisti še niso obravnavali zaradi kakšnega kaznivega dejanja, je še vedno v policijskem pridržanju. Pred preiskovalnega sodnika naj bi ga po njegovih besedah pripeljali do torka. V pridržanju je lahko namreč največ 48 ur.

Sicer pa po besedah Zrinskega na Policijski upravi Ljubljana nadaljujejo z zbiranjem obvestil, s čimer naj bi razjasnili tudi ozadje spora med osumljencem in žrtvijo. Prav tako bodo opravili obdukcijo, policisti pa nadaljujejo tudi z ogledom kraja dogodka.

Zrinski je še pojasnil, da je za kaznivo dejanje uboja zagrožena kazen od pet do 15 let zapora.