9. 10. 2021, 06:33 | Vir: STA

Poljska režiserka Malgorzata Szumowska na čelu žirije londonskega festivala

profimedia
Poljska režiserka Malgorzata Szumowska na čelu žirije londonskega festivala (foto: profimedia)

Poljska režiserka, scenaristka in producentka celovečernih in dokumentarnih filmov Malgorzata Szumowska, ki je med drugim podpisala film Telo (2015), predseduje glavni žiriji Londonskega filmskega festivala, ki ga organizira Britanski filmski inštitut, je poročala poljska tiskovna agencija PAP.

Malgorzata Szumowska je dejala, da ji je v čast predsedovati žiriji, ki bo odločala o glavnih nagrajencih letošnje izdaje. "Izbor filmov je visoko kakovosten... Filmski festivali v težkih časih dokazujejo, da pravi film še obstaja in ima možnost preživetja," so njene besede v sporočilu za javnost povzeli organizatorji.

Dodala je, da je kot režiserka v bistvu rasla z Londonskim filmskim festivalom, saj so na njem, ko je bila stara 25 let, tudi prikazali njen prvi film Happy Man. "Čudovito je, da sem lahko več kot 20 let kasneje predsednica žirije tega festivala," je sklenila.

Za nagrado za najboljši film Londonskega filmskega festivala se bo letos potegovalo osem dolgometražcev. Nagrada predstavlja priznanje navdihujočim, izvirnim in prepoznavnim filmskim stvaritvam. Festival se je začel v sredo, potekal pa bo do 17. oktobra, je še pisala PAP.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.