Pop ikona Cher napovedala biografski film o svojem življenju

Pestro življenje pevke

26. 5. 2021, 10:28 | Scena | Vir: STA

              Pop ikona Cher napovedala biografski film o svojem življenju (foto: Profimedia) Profimedia

Pop pevka in igralka Cher je ob 75. rojstnem dnevu napovedala celovečerni film o svojem življenju. Pri scenariju bo sodeloval njen prijatelj Eric Roth, ki je za dramo Forrest Gump režiserja Roberta Zemeckisa osvojil oskarja za najboljši prirejeni scenarij. Film še nima naslova, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Za biografskim projektom stojijo producentski dvojec Judy Craymer in Gary Goetzman, znan po muzikalu Mamma Mia!, ter Universal Studios.

Cher se bo po pisanju dpa s filmom ozrla na svoje pestro življenje pevke, igralke in disco kraljice, v katerem je prispevala uspešnice, kot sta Believe in If I Could Turn Back Time, ter prejela oskarja za glavno vlogo v filmu Mesečnica režiserja Normana Jewisona.

Filmi o glasbenih velikanih so v zadnjih letih osvojili blagajne v Hollywoodu in dobili tudi nagrade, med njimi biografski film o Freddieju Mercuryju Bohemian Rhapsody in Rocketman o življenju Eltona Johna. Pop zvezdnica Madonna pa je lansko jesen napovedala, da bo film o svojem življenju posnela in režirala sama.