5. 12. 2020, 15:31 | Vir: STA

Poslovil se je pevec Tadej Hrušovar, član legendarne skupine Pepel in kri

Nebojša Tejić/STA

V 74. letu starosti je umrl slovenski pevec in skladatelj zabavne glasbe Tadej Hrušovar, član skupin Bele vrane ter Pepel in kri. Pevec z vzdevkom Dejvi je bil avtor številnih zimzelenih uspešnic, kot sta Dekle iz zlate ladjice in Dan Ljubezni. S slednjo je skupina Pepel in kri leta 1975 nastopila na Evroviziji.

Novico o glasbenikovi smrti je skupina Pepel in kri objavila na svojem profilu na družbenem omrežju Facebook. "Sporočamo žalostno vest, da nas je danes zapustil dragi Tadej Hrušovar. Dejvi, se vidimo zopet," so zapisali.

Po poročanju nekaterih medijev je bil Hrušovar v zadnjih dneh v bolnišnici zaradi zapletov po okužbi z novo koronavirusno boleznijo.

Hrušovar se je leta 1966 pridružil skupini Bele vrane, po njenem razpadu pa je leta 1975 ustanovil skupino Pepel in kri. Skupina je še istega leta zastopala Jugoslavijo na izboru za pesem Evrovizije s skladbo Dan ljubezni.

Na Evroviziji je s skupino Pepel in kri sodeloval še leta 1990, kjer je spremljal italijanskega pevca Tota Cutugna. Ta je s pesmijo Insieme tisto leto tudi zmagal.

Napisal je več kot 400 skladb, med najbolj znanimi so tiste, ki so jih izvajali člani skupine Hazard: Marie, ne piši pesmi več, Vsak je sam in Najlepše pesmi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.