12. 9. 2020, 08:39 | Vir: STA

Potem ko se je med snemanjem filma spomladi okužil, se Tom Hanks vrača v Avstralijo

profimedia

Hollywoodski zvezdnik Tom Hanks se po pisanju ameriške filmske revije Variety vrača v Avstralijo na snemanje filma o Elvisu. Novico o ponovnem prihodu Hanksa v Avstralijo, kjer se je marca s soprogo okužil s koronavirusom, je potrdil avstralski režiser filma Baz Luhrmann. S projektom naj bi po režiserjevih besedah znova začeli 23. septembra.

Hanks, ki je bil prvi hollywoodski zvezdnik, ki je javnosti sporočil, da se je okužil z virusom v Avstraliji, bo v biografskem filmu o Elvisu Presleyju upodobil pevčevega menedžerja Toma Parkerja.

"Nazaj k delu, bi temu rekel Elvis," je navdušenje izrazil režiser, ki Hanksovo odločitev za vrnitev na snemanje razume kot privilegij.

Tom Hanks je igralec, pisec, producent in režiser. Za svoje delo je prejel vrsto najprestižnejših nagrad, med drugim dva oskarja - leta 1994 za vlogo v filmu Philadelphia, leto pozneje pa še za upodobitev Forresta Gumpa. Večkrat je bil nominiran za zlati globus, ki ga je štirikrat tudi odnesel. Lani je prejel nagrado Cecil B. DeMille za življenjsko delo. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.